RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Programul “Rabla” va fi suplimentat

Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional – RABLA CLASIC 2016 va fi suplimentat cu 1.846 de tichete electronice, suma realocată în cadrul Programului fiind de 12 milioane de lei.

 

”Anul acesta Programul Rabla a atins un succes istoric în cei 12 ani de când funcţionează: a fost primul an în care tichetele electronice au fost epuizate în mai puţin de trei săptămâni şi primul an în care Ministerul Mediului decide două suplimentări de buget. După ce în luna iulie am venit în completarea Programului cu 4000 de tichete electronice care s-au epuizat şi ele pe parcursul câtorva zile, astăzi am decis o nouă alocare bugetară care acoperă circa 2000 de tichete electronice.”, a declarat Cristiana Paşca Palmer, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, potrivit unui comunicat.

  

Pentru ”Rabla Clasic” rămâne în vigoare prima de casare de 6.500 de lei, cu posibilitatea accesării suplimentare a două eco-bonus-uri pentru următoarele situaţii un eco-bonus de 750 de lei care poate fi adăugat primei de casare în situaţia în care românii aleg să-şi cumpere o maşină al cărei motor generează o cantitate de emisii de CO2 mai mică de 100 g/km şi un eco-bonus în valoare de 1.500 lei pentru situaţia în care populaţia optează pentru un autovehicul nou cu sistem de propulsie hibrid.

Dacă maşina nouă respectă ambele criterii, un cetăţean poate beneficia de ambele eco-bonus-uri, putând să ajungă, cu tot cu prima de casare, la o finanţare de 8.750 de lei care va fi suportată de AFM din costul maşinii noi.

”În prezent, avem în derulare şi Programul RABLA PLUS, dedicat maşinilor electrice. Suplimentarea bugetului pentru RABLA CLASIC oferă cetăţenilor care doresc să achiziţioneze o maşină electrică un beneficiu cumulat de aproape 6.000 de euro”, a adăugat ministrul Cristiana Paşca Palmer.

În cazul ”Rabla Plus” românii care vor să aleagă o maşină care nu poluează beneficiază din partea AFM de două tipuri de eco-tichete un eco-tichet de 5.000 de lei pentru achiziţionarea unui autoturism nou electric-hibrid sau un eco-tichet de 20.000 de lei pentru maşinile noi 100% electrice.

Cele două axe ale programului pot fi accesate de populaţie separat sau combinat. În situaţia în care un cetăţean deţine o maşină veche pentru casat şi doreşte să achiziţioneze un autoturism nou 100% electric sau nou electric hibrid va beneficia de un sprijin financiar de aproximativ 6.000 de euro, deoarece va primi, concomitent, atât prima de casare de 6.500 de lei cât şi eco-tichetul de 20.000 de lei sau cel de 5.000 de lei.

Sursa: oradeiasi.ro

Related posts

Un român cheltuieşte în medie 87 de lei pe an pentru servicii poştale

Redacția

Mai mulți bani pentru programul de susţinere a producției de usturoi: Suprafața plantată a depășit așteptările Guvernului

Redacția

Pentru ce vor bani europeni stranierii plecaţi din Moldova. Zeci de proiecte vor fi finanţate cu câte 40.000 de euro

Redacția
Încarcă...