NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Profesorii suplinitori pot deveni titulari

Toţi candidaţii care, la examenul de titularizare din august 2012 au obţinut peste 7, dar au primit doar un post pe perioadă determinată în anul şcolar 2012-2013, au acum şansa de a deveni titulari.

Conform ultimelor decizii venite de la Ministerul Educaţiei, aceştia vor putea încheia un contract pe perioadă nedeterminată cu unitatea de învăţământ în care sunt repartizaţi. Condiţiile sunt ca postul să fie viabil, iar candidaţii să obţină avizul Consiliului de Administraţie. „Ministerul Educaţiei Naţionale asigură, astfel, crearea de condiţii egale în ceea ce priveşte ocuparea de posturi pentru candidaţii titularizabili din 2012 şi cei din anii precedenţi”, se specifică într-un comunicat de presă.

Şansă pentru 355 de dascăli ieşeni

La Iaşi, 522 de profesori de la diverse discipline au obţinut note cuprinse între 7 şi 10. Acest lucru, în condiţiile în care au fost scoase la concurs doar 167 de posturi titularizabile – 63 în mediul urban şi 104 în mediul rural.
În total, la examenul din vară s-au prezentat 946 de candidaţi. 151 nu au putut păşi peste pragul lui 5 şi alţi 269 de profesori au luat note între 5 şi 6.99.

sursa evenimentul.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

Semnal de alarmă tras de tineri din Târgu Frumos! Melodie pentru Ministerul Educației

Diana Marcu

Capcană întinsă de DEXONLINE elevilor care au vrut să trişeze la simulare

Redacția

De la Iași este lansată una dintre cele mai provocatoare și spectaculoase inițiative! Mii și mii de elevi, respectiv liceeni din toată România sunt vizați

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site