RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Profesori pășcăneni în Italia la un stagiu de perfecționare

In perioada 3-9 iunie un grup de profesori de la Centrul de Studii “Stefan cel Mare si Sfant-Bucovina” Pascani  s-au deplasat in Italia pentru a participa la un stagiu de perfectionare in cadrul unui proiect Leonardo VETPRO.

Proiectul “Competente europene si asigurarea calitatii in educatie la clasele cu specializarea technician in turism ” realizat in cadrul Programului de Invatare pe tot parcursul vietii, cu finantare  europeana in valoare de 12.700 euro, se axeaza pe formarea profesionala  a profesorilor care predau la aceste clase -transferul, îmbunătăţirea şi actualizarea competenţelor şi/sau a metodelor şi a practicilor inovatoare-la clasele cu specilizarea in domeniul turismului.

Turismul este un domeniu important care reprezinta prin continutul si rolul sau un fenomen caracteristic civilizatiei actuale. Rolul turismului în economia nationala a diverselor tari este deosebit de important, datorita complexitatii acestui fenomen. Turismul pune în valoare si exploateaza economic acel tezaur unic format din bogatiile create de natura sau lasate de istorie, folclor si civilizatie. Fara miscarea turistica, bogatiile naturale, culturale si istorice ale unei tari nu vor putea sa faca niciodata obiectul unei activitati economice capabile sa creeze venituri. Multiplele sale implicatii pe plan economic, social, cultural, politic, rolul sau activ, argumenteaza actualitatea preocuparilor pentru cunoasterea în detaliu a acestui fenomen, a sensibilitatilor si influentelor sale.

  

Scopul acestui proiect s-a concentrat  pe promovarea dimensiunii europene  a institutiilor partenere, Centrul de Studii “Stefan cel Mare” si EUROFORM RFS, dar  si pe  preluarea unor metode, tehnici, strategii de predare-invatare-evaluare la clasele tehnician in turism si   stategii de imbunatatire a activitatii CEAC, comisia care asigura evaluarea calitatii in scoli.

La mobilitatea organizata de Centrul de Studii “Stefan cel Mare si Sfant” in parteneriat cu Centrul de formare EUROFORM RFS din Rende-Cosenza, Italia, au participat 6 profesori , care au organizat si au participat la diverse activitati incluse in programul de formare: vizite la scoli, pregatire culturala si lingvistica (ore de limba italiana), vizite la agentii de turism, intalniri cu lucratori din domeniul turismului.

Acest proiect a oferit posibilitatea profesorilor care au specializarea in domeniul turismului (prof. Enea Viorel, prof, Irimia Maria) dar si profesorilor de  cultura generala (profesori de istorie, de informatica, limba engleza, chimie) sa preia anumite metode moderne de predare-invatare-evaluare  prin intermediul unui program adresat in special invatamantului profesional si tehnic. Astfel, acestia  vor aplica metodele si strategiile preluate si la scolile din care provin, partenere in cadrul acestui proiect: Colegiul  National “M.Sadoveanu” (prof. A.Casariu-coordonator al proiectului, prof. E. Mitrica), Liceul Economic “N.Iorga” (prof. M.Mercore) si Clubul Copiilor (prof. Vatamanu Maria).

Intr-o prima etapa profesorii au diseminat rezultatele mobilitatii la Centrul de Studii prin organizarea unor oferte turistice  prin intermediul Agentiei SC Bucovina Tour SRL, creata de elevii de la clasele cu specializarea tenhician in turism, dar si la scolile din care provin. Diseminarea este o actiune obligatorie in cadrul proiectelor europene, necesara pentru pregatirea raportului final, realizat in ultima etapa a proiectului.

Related posts

Concursul de limba și literatura română “Lecturi sadoveniene” – vezi cine sunt câștigătorii! (FOTO)

Carmen Bălăceanu

Program gratuit after-school la Asociația ”Lumină și Dar”

Oana Cordoneanu

Conferință omagială Visarion Puiu la Protopopiatul Pașcani

Răzvan Grecu
Încarcă...