NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Primăria raportează cifre umflate la prinderea de maidanezi! În 2014 și 2015 au fost prinși aproape toți câinii fără stăpân din Pașcani! Vezi câți au fost eutanasiați! (DOC)

Realitatea de pe străzile Pașcaniului este contrazisă de documentele oficiale din Primărie. Dacă pășcănenii se plâng zi de zi de faptul că străzile municipiului sunt pline de maidanezi, conducerea orașului raportează către județ capturi uriașe de câini fără stăpân.

 

 

  

Într-un răspuns dat Consiliului Județean Iași, asumat de viceprimarul Gabriela Nedelcu, municipalitatea susține că în anii 2014 și 2015 a colectat majoritatea maidanezilor de pe străzile municipiului. Conform documentului, în ianuarie 2014 au fost prinși 556 de câini din cei 600 prezenți pe străzi, ceea ce înseamnă o rată de succes de 92,6%.

În următorul an, deși conform datelor raportate pentru anul precedent ar fi trebuit să fie doar 44 de câini comunitari, Primăria susține că pe străzi au fost 300 dintre care 249 au fost prinși, adică un procent de 83%.

De partea cealaltă, de-a lungul timpului, cetățenii s-au plâns de modul în care gestionează Primăria acest serviciu. Oamenii nu sunt mulțumiți de cifrele oficiale furnizate de Primărie și susțin că din stradă se vede o altă realitate, față de cea din birourile administrației locale.

“Ar trebui strânși grămadă, duși undeva la un adăpost , că sunt suflete și ei. Nu trebuie omorâți. Sperie copiii care ies seara de la școală. Cu cine să vorbim? Autoritățile se prefac că nu aud, dacă le spui ceva. Dacă ei spun că au strâns câinii de pe stradă, nu se vede lucrul ăsta. Și ziua, și seara ei sunt pe stradă, pe Esplanadă. Stau câte 10, 15 în gașcă. Ei spun că au strâns, dar unde sunt? Că tot pe stradă stau”, se întreabă un pășcănean pe nume Gheorghe Cercelaru.

Din raportul dat către Consiliu Județean rezultă că în 2014 și 2015 niciunul dintre câinii capturați nu a fost eutanasiat. Mai mult, în document se susține că 51 de câini au fost adoptați de persoane fizice, în timp ce 563 de asociații. Și aceste informații sunt privite cu neîncredere de către cetățeni.

“Așa ceva nu am auzit. Unde sunt persoanele alea care au adoptat câinii? Cunosc pășcăneni care au avut dintotdeuna câini, dar nu că i-au luat de pe stradă. Primăria spune că a făcut, că face, dar nu s-a făcut nimic”, a mai spus pășcăneanul.

 

Menționăm că, în perioada amintită, Poliția Locală nu a aplicat nicio amendă pentru abandonul animalelor pe străzile municipiului.

Vezi aici documentul

 

Advertisements

Related posts

Dezastru la capitolul investițiilor pe anul 2019 în Pașcani! Pantazi a ratat cele mai importante investiții! Rățoi îi cere demisia!

Răzvan Grecu

Sală de Sport și Cămin Cultural în comuna Mogoșești-Siret

Oana Cordoneanu

Secretarul lăsat pe dinafară de prefect la întâlnirea de luni cu consilierii locali: „Ei vin cu juriștii, noi venim cu lopețile!”

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site