NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Primăria a elaborat un nou regulament pentru acreditarea jurnaliștilor

Primăria Municipiului Pașcani a pus în dezbatere publică un regulament pentru acreditarea jurnaliștilor care sunt desemnați de instituțiile media pentru relatarea activității și evenimentelor organizate de administrația locală. Documentul se află în dezbatere publică și va înlocui un regulament aprobat în anul 2004, mai mult pentru interzicerea unor jurnaliști în instituție, decât pentru facilitarea activității acestora.

Prezentul regulament supus dezbaterii publice prevede că acordarea acreditarii nu atrage controlul Primăriei Municipiului Pașcani asupra materialelor sau știrilor publicate de acreditat. Totuși sunt anumite situații care pot determina Primăria să refuza sau să redice o acreditare. Conform documentului, supus dezbaterii publice, acest lucru se poate întâmpla dacă jurnalistul împedică desfășurarea normală a activitații Primăriei Municipiului Pașcani, nu nerespectă prevederile regulamentului de acreditare sau prezintă tendenţios, jignitor şi fals activitatea Primăriei Municipiului Pașcani.

Dacă regulamentul va fi aprobat, şedinţele de Consiliu Local vor fi retransmise în programele de televiziune în conformitate cu grila de programe și oferta comercială a acestora. Adică contra cost, așa cum se întâmplă și în cazul altor primării.

Pentru a obține o acreditare din partea Primărie, jurnalistul sau instituția media trebuie să completeze un formular de acreditare însoțit de următoarele documente:

Advertisements
Advertisements
  
  • Curriculum Vitae al ziaristului/ziariștilor propuși pentru a fi acreditați;
  • Copie după cartea de identitate a ziaristului/ziariştilor propuşi pentru a fi acreditaţi;
  • Dovada faptului că ziaristul/ziariștii propuși pentru a fi acreditați se află în relații contractuale cu instituția de presă;
  • Copie dupa legitimația de presă a ziaristului/ziariştilor propuşi pentru a fi acreditaţi;
  • Două fotografii color

Conform regulamentului, ziariștii acreditați nu pot interveni, sub nicio formă, în desfășurarea şedinţelor de Consiliu Local, fără acceptul Președintelui de ședință, acest lucru fiind considerat abatere de la prezentul Regulament și atrage după sine anularea acreditării ziaristului în cauză.

Persoanele interesate, asociațiile de afaceri, alte asociații legal constituite pot trimite  în scris propuneri, sugestii sau opinii cu valoare de recomandare, cu privire la proiectul de act normativ,  la sediul Primăriei municipiului Pașcani – Registratură/ Compartimentul Informare, Consiliere  și Relații cu Societatea Civilă, respectiv   în format electronic pe adresa  de e-mail apl@primariapascani.ro până pe data de 20.10.2021.

Advertisements
Advertisements

Related posts

Bani de la Guvern pentru pagubele produse de inundații în județul Iași

Oana Cordoneanu

Consilierul Olariu cere primarului, comisie de analiză a activității de la EcoSalubritate, nu majorare de preț (DOC)

Marius Parteni

Dezinformarea pășcănenilor continuă. PSA are licență valabilă până în 2017. Directorul Prisecaru:”Nimeni nu ne poate ridica licența, nu există motiv”

Marius Parteni
Încarcă...