NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

Prima zi a festivalului “Magia Baloanelor”, la Războieni

Primul festival al baloanelor cu aer cald din Moldova a început astăzi.  Evenimentul, numit Magia baloanelor, se desfăşoară în satul Războieni, comuna Ion Neculce.

 

 

  

Festivalul aduce pentru prima dată în zona Moldovei, un spectacol de culoare al baloanelor cu aer cald şi promovează zborul cu balonul, atât în văzduh, cât şi ancorat.

Vor fi nouă baloane din România, Ungaria şi Moldova. Lansările în masă ale acestora vor avea loc de două ori pe zi, la 7 am si 6.30 pm, în funcţie de vreme. De asemenea, vor fi organizate sesiuni de zbor captiv.

Cei  mai mici dintre participanţii la eveniment sunt aşteptaţi să se dea în tobogane gonflabile, trambulină, să se joace cu baloane cu heliu, sau să participe la atelierele pregătite de organizatori.

Advertisements
Advertisements

Cel mai mare festival al baloanelor din Europa are loc anual la Bristol, în Marea Britanie, iar Lorraine Mondial Air Balloons este cel mai mare din lume. Cele mai multe evenimente de acest gen se desfăşoară în SUA. La Albuquerque, de exemplu, se adună anual peste 500 baloane, pe parcursul a 9 zile.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements
Advertisements

Related posts

În prag de Halloween elevii de la Colegiul Tehnic „CF Unirea” au organizat Balul Bostăneilor

Redacția

„Cerbul, moștenire din străbuni” la Târgu Frumos

Teona Gherasim

Sânziene 2018 (Drăgaica), pe 24 iunie – Obiceiuri, tradiții și superstiții

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site