RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Prima proba a simularii examenului national s-a sfarsit. Cum s-a desfasurat acest test important pentru elevii ieseni

In toate unitatile de invatamant cu elevi de clasa a VIII-a (181 unitati cu personalitate juridica) si a XII-a (55 de unitati) se desfasoara, in intervalul 7-9 decembrie prima simulare a examenelor nationale (Evaluare Nationala si Bacalaureat). Simularea este organizata la nivelul judetului Iasi, subiectele fiind elaborate de echipe de lucru din cadrul ISJ Iasi, in concordanta cu modelele propuse de MENCS.

 

Astazi, 7 decembrie 2016, incepand cu ora 9.00, a avut loc proba scrisa la Limba si literatura romana, atat pentru elevii claselor a VIII-a, cat si pentru cei aflati la finalul studiilor liceale.

  

Prezenta a fost buna, dat fiind interesul crescut al candidatilor pentru examenele ce se apropie, dar si conditiile meteorologice favorabile.

Astfel, din cei 8.163 de elevi de clasa a VIII-a (4.883 in mediul rural si 3.280 in mediul urban) au fost prezenti la simulare 7.784 elevi, reprezentand un procent de 95.36% (96.98% in mediul urban si 94.27% in mediul rural).

Pentru clasa a XII-a, din cei 5.642 elevi ce urmeaza cursurile invatamantului de zi au fost prezenti la simulare 5.354 elevi, reprezentand un procent de 94.9%. Un candidat a fost eliminat din examen pentru tentativa de frauda.

 Scopul acestei simulari este de a familiariza din timp elevii cu atmosfera de examen, cu tipul si gradul de dificultate al subiectelor, de a evalua nivelul de pregatire de etapa a candidatilor. Notele obtinute de elevi la simulare vor fi aduse la cunostinta parintilor pana cel tarziu joi, 22 decembrie 2016.

Fiecare unitate de invatamant va analiza rezultatele propriilor elevi si isi va stabili masuri de remediere, daca este cazul.

Rolul acestor simulari este unul reglator, in sensul identificarii de catre elevi, profesori si parinti a nivelului real de pregatire atins pana la momentul testelor pentru ca, ulterior, sa se poata stabili planuri remediale individuale.

Sursa: bzi.ro

Related posts

În seara asta Moș Nicolae vine la copiii care îl așteaptă. Elevii de la Școala Gimnazială Lunca i-au scris câte o scrisoare, unde și-au așternut dorințele

Teona Gherasim

Campanie de împădurire cu elevii din Hălăucești

Teona Gherasim

Simptome ale pancreatitei acute şi cronice. Când trebuie să ne adresăm medicului

Redacția
Încarcă...