NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Presa italiană: Au fost furate cheile pentru generarea Certificatului Verde European și au apărut online programe de creare a certificatelor false

O serie de chei care permit generarea Certificatului Verde European ar fi fost furate și odată cu ele ar fi fost publicate online şi programe de creare a certificatelor false, anunţă surse italiene calificate, conform cărora s-a decis deja anularea tuturor permiselor generate cu acele chei, transmite agenția ANSA, citată de Rador.

Joi dimineaţa sunt programate o serie de întâlniri la nivel european între toți actorii tehnici implicați pentru o analiză aprofundată a situației.

Nu se cunoaşte deocamdată numărul codurilor furate, nici dacă problema vizează și Italia, chiar dacă cercetările sunt în plină derulare.

Din câte s-a aflat până acum, furtul cheilor nu s-ar fi produs în Italia şi din primele investigații efectuate, nu ar exista atacuri cibernetice împotriva Sogei, compania de tehnologie informațională a Ministerului Economiei care furnizează codurile pentru a genera Certificatele Verzi pentru Italia.

  

Prin urmare, atacul ar fi putut viza un omolog dintr-o altă țară europeană. În acest moment, cheile care au fost furate au fost anulate și, în consecință, toate certificatele verzi generate cu acele coduri au fost invalidate.

Unul dintre permisele europene ar fi fost emis pe numele lui Adolf Hitler, născut la 1 ianuarie 1900: certificatul fals,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

Concedieri masive la ANAF. Între 2.000 și 2.500 de angajați primesc astăzi preaviz

Redacția

Producția auto din Marea Britanie, la cel mai scăzut nivel din 1956, din cauza penuriei de chip-uri și a pandemiei

Redacția

Simona Halep a aflat cu cine va juca în turul doi de la Montreal / Sorana Cîrstea, duel cu Alison Riske în runda inaugurală

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site