RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Premierul Suediei Magdalena Andersson renunță la președinția Comitetului Monetar şi Financiar al FMI

Comitetului Monetar şi Financiar (IMFC) al Fondului Monetar Internaţional, a anunţat marţi că premierul Suediei, Magdalena Andersson, va părăsi la sfârşitul lui decembrie postul de preşedinte al acestei structuri, potrivit AFP.

Magdalena Andersson, prima femeie care a ocupat acest post, l-a înlocuit în ianuarie pe Lesetja Kganyago, guvernatorul Băncii centrale a Africii de Sud. La acea dată, era ministru de finanţe şi avea un mandat de trei ani.

IMFC este format din 24 de membri care sunt guvernatori ai băncilor centrale, miniştri de finanţe sau funcţionari de rang comparabil din ţările membre ale FMI.

„Mandatul de preşedinte al doamnei Andersson a fost productiv şi fructuos, cu realizări-cheie, în special sprijinul extraordinar adus membrilor FMI din cauza pandemiei, acordul şi implementarea celei mai mari alocări de DST (drepturi speciale de tragere) din istorie şi eforturi semnificative pentru consolidarea Fondului cu scopul de a servi mai bine membrii”, a subliniat FMI într-un comunicat.

  

Fondul a spus că procesul de selecţie pentru următorul preşedinte es

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

ULTIMA ORĂ Dobânda cheie crește în SUA pentru prima dată din 2018

Redacția

Iohannis, de Ziua Veteranilor: „În această perioadă, înţelegem cu atât mai bine rolul esenţial al veteranilor de război în apărarea ţării”

Redacția

Rusia va livra „în următoarele luni” Belarusului rachete Iskander-M

Redacția
Încarcă...