RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Premierul Nicolae Ciucă, prima vizită oficială la Bruxelles. Aderarea României la Schengen şi ridicarea MCV, pe agendă

Luni, prim-ministrul va participa la un dineu de lucru cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel, iar marţi va avea o întrevedere cu preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

De asemenea, vor urma întâlniri cu vice-preşedintele executiv al Comisiei Europene responsabil pentru Pactul Ecologic European, Frans Timmermans, vicepreşedintele executiv al Comisiei Europene pentru o Europă pregătită pentru era digitală, Margrethe Vestager, vice-preşedintele executiv al Comisiei Europene responsabil pentru o economie în serviciul cetăţenilor, Valdis Dombrovskis, precum şi cu Adina Vălean, comisarul european pentru transport.

„În cadrul întrevederilor, premierul Nicolae-Ionel Ciucă va transmite deschiderea deplină a noului executiv român pentru consolidarea dialogului cu instituţiile europene, va prezenta priorităţile noului Guvern de la Bucureşti, cu accent pe gestionarea eficientă a pandemiei, implementarea PNRR şi accelerarea pregătirii pentru tranziţia ecologică şi digitală. (…)

Premierul Ciucă va aborda tema securităţii energetice, cu accent pe problema preţurilor la energie şi menţinerea rolului gazului şi a energiei nucleare în perioada de tranziţie ecologică, un element esenţial pentru stabilitatea economică a României. Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă va sublinia, în egală măsură, şi importanţa demersurilor pentru susţinerea tranziţiei digitale, evidenţiind contribuţia pe care implementarea PNRR o va putea avea pentru atingerea acestui obiectiv. 

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Deputatul Aurel Bălășoiu, exclus din PSD. Parlamentarul, implicat într-un scandal sexual cu minori

Redacția

SUA acuză Rusia de acțiuni “îngrozitoare” în Ucraina

Redacția

Ucraina susține că a doborât un avion rusesc de detectare şi supraveghere radar A-50U, deasupra Mării Azov

Redacția
Încarcă...