RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sport

Politisti prinsi dand amenzi in trafic cu chitante false

Doi politisti din Harlau sunt acuzati de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Iasi de infractiuni de coruptie. Procesul lui Doru Gheorghe Scripniciuc si a lui Neculai Marian Neamtu incepe azi la Tribunal. Anchetatorii spun in rechizitoriu ca ei ar fi dat mai multor soferi chitante false la amenzi, iar banii ii bagau in buzunar. 

In loc sa ii sanctioneze pe cei care incalcau legea, doi agenti de la Harlau au trecut de cealalta parte a baricadei. Doru Gheorghe Scripniciuc si Neculai Marian Neamtu au fost trimisi in judecata pentru fapte de coruptie de catre procurorii Parchetului de pe langa Tribunal, dupa ce ar fi incercat sa obtina bani cu ajutorul profesiei platite din bani publici. In 2012, in timpul cercetarilor efectuate de procurori, Neculai Neamtu si-a dat demisia din Politie. Potrivit rechizitoriului intocmit in cauza, prima fapta descoperita, imputata celor doi, dateaza de pe 15 octombrie 2011. Atunci au oprit in trafic un cetatean ucrainean care depasise marcajul longitudinal al partii carosabile.

„Cei doi politisti au spus ca, daca vor plati amenda pe loc, vor elibera o chitanta. Cei doi soti (n.r., soferul si sotia acestuia) aveau asupra lor suma de 200 de lei si mai multi dolari SUA. In aceste conditii, soferul a dat unui agent de politie sumele de 200 de lei si 200 de dolari SUA. La insistentele soferului, unul dintre agentii de politie i-a dat o chitanta, dar care nu era stampilata si nu continea niciun nume”, se precizeaza in rechizitoriu.

  

Toata escrocheria a iesit la iveala dupa ce cetatenii ucraineni au mers la Politie si au aratat chitanta primita, oferindu-se, totodata, sa-i identifice pe cei doi agenti. Procurorii au intrat ulterior pe fir si i-au perchezitionat pe cei doi. Atat din masina lor de serviciu, cat si de la domiciliile lor au ridicat mai multe inscrisuri care le-au dovedit vinovatia.

Lemne confiscate, folosite in interes propriu

Asa au aflat anchetatorii ca cei doi agenti nu se aflau la prima abatere. O alta fapta penala descrisa de anchetatori dateaza de pe 2 octombrie 2010. Atunci, Scripniciuc a oprit pe raza orasului Targu Frumos un sofer care transporta cu masina un metru cub de lemne fara a avea documente de provenienta a marfii. Pentru asta, l-a amendat pe sofer cu 2.000 de lei si a dispus confiscarea materialului lemnos.

„Respectiva cantitate de material lemnos retinuta in vederea confiscarii, pe 1.10.2010, nu a fost predata reprezentantilor Ocolului Silvic Harlau, in conformitate cu prevederile legale. Cum aceasta cantitate de material lemnos nu se regaseste in niciun document legal de inventariere si predare si nici nu se afla fizic in curtea Politiei Orasului Harlau, exista presupunerea rezonabila ca a fost insusita, folosita sau traficata de invinuitul Scripniciuc Ggheorghe Doru”, mai mentioneaza procurorii. De asemenea, procurorii au mai mentionat ca cei doi ar mai fi oprit alti trei soferi, pe care i-au amendat si de la care au luat banii pe loc fara a mai preda insa sumele primite.

Sursa Ziarul de Iasi

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

C.S. Kosarom a învins astăzi în deplasarea de la Dorohoi cu 1-0

Redacția

A murit celebrul fotbalist englez Jimmy Greaves, campion mondial cu Anglia în 1966

Redacția

Premii mari, puncte și transmisiuni live la prima Cupă de șah omologată la federațiile de șah, organizată la Pașcani

Răzvan Grecu
Încarcă...