NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Pleci la drum pe timp de iarnă? Ce recomandă şoferilor cei de la ISU

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Iaşi recomandă cetăţenilor să acorde o atenţie deosebită măsurilor de siguranţă  ce trebuiesc luate pentru a evita pericolele care pot apare în cazul în care ar fi blocaţi de zăpadă în locuinţe sau pe timpul deplasărilor.

 

Astfel, aceştia trebuie să se informeze permanent asupra condiţiilor atmosferice folosind canalele media, să fie pregătiţi pentru a rezista în amplasamentul unde locuiţi, pregătindu-şi rezerva de alimente, medicamente, apă şi combustibil şi asigurându-şi mijloace şi posibilităţi diferite pentru încălzit şi preparat hrana.

De asemenea, aceştia trebuie să pregătească mijloace de iluminat independente de reţeaua, electrică, să păstreze la îndemână uneltele pentru degajarea zăpezii sau a gheţii şi să evite orice fel de călătorie dacă nu este strict necesară. Călătoriile ar trebui realizate numai cu îmbrăcăminte groasă, doar pe timpul zilei şi cu maşina asigurată cu lanţuri pentru roţi, lopată, racletă, spray antiîngheţ pentru încuietoarea maşinii, cablu de remorcare şi benzină de rezervă.

Totodată, reprezentanţii ISU îi sfătuiesc pe ieşeni să nu intre în panică în cazul în care autoturismul se defectează, să dea semnale de alarmă, să aprindă luminile şi să aştepte ajutor. „Dacă sunteţi prinşi între nămeţi, sunaţi la numărul de urgenţă 112. Până sosesc ajutoarele staţi în autoturism, încălziţi maşina pornind motorul timp de 10 minute pe oră, hidrataţi-vă şi hrăniţi-vă”, spun reprezentanţii ISU.

Advertisements
  

sursa adevarul.ro

Advertisements

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements
Advertisements

Related posts

Festival Folcloric de Datini şi Obiceiuri de Iarnă la Tătăruşi

Ema Roman

3 hectare de vegetație uscată au ars într-un incendiu la Răchiteni

Redacția

Mărturia emoționantă a unei fete care a născut la 15 ani: M-ar fi ajutat și o oră de educație sexuală pe semestru ca să aflu riscurile (Video)

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site