NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

Piesă dedicată pandemiei, în premieră la Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri“ Iași: „2020 Vid şi Co-Vid“

Când va fi difuzată piesa specială dedicată pandemiei?

Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri“ a pregătit pentru public prima producţie teatrală din ţară care are drept temă actuala pandemie şi izolarea impusă de autorităţi. Prima parte a spectacolului „2020 Vid şi Co-Vid“ va fi difuzată astăzi, de la ora 18, spectacolul urmând să fie prezentat în patru părţi, în zilele de luni şi joi, de la aceeaşi oră.

„2020 Vid şi Co-Vid“ este regizat de Irina Popescu Boieru, cea care semnează şi scenariul. 

„Textul 2020 Vid şi Co-Vid a fost obţinut, în cea mai mare parte, prin prelucrarea articolelor şi declaraţiilor de presă, ştirilor, interviurilor, jurnalelor de izolare şi confesiunilor apărute pe internet în această perioadă. Ineditul proiectului constă în modalitatea lui de realizare în condiţiile de distanţare socială, fiecare actor trebuind să apeleze la filmarea de tip selfie sau să apeleze, atunci când se poate, la altcineva cu care împarte izolarea, iar toate aceste fragmente separate să constituie un întreg, să alcătuiască o poveste. Realizatorii încearcă să creeze un spectacol-document, în care chiar precaritatea mijloacelor tehnice reprezintă marca acestei perioade, amprenta unui moment istoric greu, dar şi plin de provocări“, explică Irina Popescu Boieru.

Iubitorii de teatru pot astfel accesa pagina de Youtube şi pagina de Facebook a instituţiei, în zilele de joi şi luni, la ora menţionată.

ZIARUL DE IASI

loading...
Advertisements

Related posts

Sala plină la concertul de colinde oferit de corala bărbătească Armonia din Constanţa (VIDEO)

Ema Roman

Târgu Frumos sărbătorește românește

Oana Cordoneanu

Dezbaterea programului de finanţare „Start-up Nation România”, la Camera de Comerţ

Redacția
Încarcă...