NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Patru noi elemente chimice au fost adăugate în Tabelul lui Mendeleev


Patru noi elemente chimice au fost adăugate pe tabloul periodic al elementelor chimice de către Uniunea Internațională de Chimie Pură și Aplicată (IUPAC), cu sediul la Zurich, a anunțat săptămâna trecută organizația, scrie theverge.com.

  

 

Elementele 113, 115, 117 și 118 au îndeplinit criteriile pentru a fi adăugate pe tabloul periodic al elementelor chimice, fiind astfel primele elemente adăugate din 2011 în prezent. Adăugarea acestor elemente completează cel de-al șaptelea rând al tabloului, informează Agerpres.

Toate cele patru elemente au deja alese numele-simbol însă vor fi denumite oficial în următoarele câteva luni. Elementele 115, 117 și 118 au fost descoperite de o echipă de cercetători de la Institutul pentru Cercetare Nucleară din Dubna (Rusia) și de la Lawrence Livermore National Laboratory din California (SUA). Echipa de cercetători ruso-americani a cerut să fie recunoscută și pentru descoperirea elementului 113, însă IUPAC a creditat Institutul Riken din Japonia cu descoperirea elementului, cunoscut ca Ununtrium.

Kosuke Morita, profesor la Universitatea din Kyushu (sud-vestul Japoniei), a obținut acest privilegiu din partea unor organisme științifice internaționale — UICPA și Uniunea internațională de fizică pură și aplicată (UIPPA) — după ce a pus în evidență existența acestui nou element de trei ori, între 2004 și 2012.

Advertisements
Advertisements

Citiți articolul integral pe Digi24.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements
Advertisements

Related posts

Maitreyi, marea dragoste secretă a lui Mircea Eliade. Detaliile iubirii imposibile între filozoful român şi indianca superbă

Redacția

Record Guinness: 464 de persoane au urlat la Lună timp de un minut, în Marea Britanie

Redacția

Elevii de clasa a V-a ar putea avea mai puține ore de română

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site