RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Păcăleală MEN: Profesori ieşeni amăgiţi chiar de Minister cu lefuri de 6.000 euro în Europa

Mai mulţi profesori din Iaşi reclamă condiţiile neclare, antice şi complet neadecvate folosite de Ministerul Educaţiei Naţionale pentru a organiza un concurs de maxim interes în „breaslă“: ocuparea posturilor didactice rezervate României pentru Şcoala Europeană de la Bruxelles 2018. Miza nu este una mică – cei selectaţi pe posturile scoase la concurs la limba română, matematică, chimie, arte, istorie, limbile franceză şi engleză, toate pentru învăţământul secundar, vor primi salarii cuprinse între 4 şi 6 mii de euro.

 

 Nefiind primul sau ultimul astfel de concurs, MEN selectând periodic cadre didactice care să predea nu numai în Belgia, dar şi în ţări cu mari comunităţi de români, precum Italia sau Spania, pe bună dreptate profesorii pot ridica problema dacă, după cât de prost şi controversat sunt organizate, aceste concursuri nu sunt decât o acoperire legală pentru acordarea posturilor unor piloşi de partid sau de altă natură, perdanţii fiind folosiţi doar pe post de figuranţi. Cu atât mai revoltător cu cât aceşti oameni au cheltuit sume deloc neglijabile pentru concursul pierdut, cu numeroasele drumuri la Bucureşti, cazări etc.

  

 „Cerinţele sunt mari, ceea ce mi se pare şi normal pentru asemenea oportunităţi. Dar chiar mi se pare jenant cum e structurat concursul. Se dă încă un exemplu în educaţie de «aşa nu», ca noi, profesorii, să fim şi mai tare de râsul elevilor şi al comunităţii. Cum să educăm când noi nu suntem trataţi cu respect, corect şi conform unor standarde înalte? De la noi să se ceară totul, dar să primim nimic. Şi vorbesc din prisma unor profesori tineri, care încă iubesc meseria şi care nu mai vor să fie trântiţi de sistem, ci stimulaţi să dea tot ce au mai bun“, ne-a declarat Ioana Făghian, care dorea să se înscrie pe un post de profesor de limbă engleză. Ioana spune că, în cazul acestui concurs, cel puţin, ministerul a dovedit un sistem învechit, care pare certat cu tehnologia, deşi însăşi metodologia concursului precizează că sunt încurajaţi acei profesori care pun accentul pe „cunoştinţe digitale avansate“.

 articolul integral pe www.ziaruldeiasi.ro

Related posts

Elevii cu performanțe școlare ai Școlii Gimnaziale Cozmești, în excursie în Transilvania

Redacția

Colegiul ”Unirea”: O nouă tehnologie ce oferă o experiență interactivă și unică utilizatorului

Redacția

Regiunea Moldova va fi reprezentată la Festivalul Național „Împreună pentru viitor” de trupele de dans modern și de dans tradițional ale Școlii Gimnaziale Speciale Pașcani

Redacția
Încarcă...