RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Oamenii de știință occidentali avertizează factorii de decizie politică din SUA: Oprirea oricărei interacțiuni cu oamenii de știință ruși ar fi un regres grav

Cinci oameni de știință occidentali au redactat o scrisoare în care solicită factorilor de decizie politică din SUA și restului comunității științifice să „evite să îi evite pe toți oamenii de știință ruși” ca răspuns la invazia din Ucraina, transmite CNN.

În scrisoarea lor, publicată joi în jurnalul Science, oamenii de știință au declarat că Putin și asociații săi merită „toate sancțiunile direcționate împotriva regimului Putin pe care lumea îngrozită le poate concepe”.

Dar, au spus ei, ar fi un regres major dacă lumea ar pedepsi oamenii de știință ruși pentru acțiunile guvernului lor.

„Oprirea oricărei interacțiuni cu oamenii de știință ruși ar fi un regres grav pentru nenumărate interese și valori occidentale și globale, care includ realizarea de progrese rapide în ceea ce privește provocările globale legate de știință și tehnologie, menținerea liniilor de comunicare non-ideologice dincolo de granițele naționale și opoziția față de stereotipurile ideologice și persecuțiile fără discriminare”, au scris oamenii de știință.

  

Autorul principal al scrisorii este John Holdren, profesor de știință și politică de mediu la Universitatea Harvard. Holdren a fost anterior director al Biroului de politică științifică și tehnologică de la Casa Albă în timpul administrației Obama.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Cel puțin 57 de migranți s-au înecat, luni, în Marea Mediterană. Printre morți se numără peste 20 de femei şi copii

Redacția

Guvernul pune din nou pe agendă Ordonanţa privind fluxurile financiare din PNRR, după ce vineri Dan Vîlceanu anunţase că a fost adoptată

Redacția

Locul în care trei oameni au pierit pe DN1 e o adevărată zonă a morții. Poliția, demers ignorat de autorități

Redacția
Încarcă...