RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Numărul pensionarilor a scăzut

Numărul mediu de pensionari a fost în trimestrul IV din 2016 de 5,245 milioane persoane, în scădere cu 6.000 faţă de trimestrul precedent, iar pensia medie lunară a fost de 958 lei, mai mare cu 0,7% faţă de trimestrul precedent, informează INS.

 

Raportul dintre numărul mediu de pensionari de asigurări sociale de stat şi cel al salariaţilor a fost de 9 la 10. Raportul prezintă variaţii semnificative în teritoriu, de la numai 5 pensionari la 10 salariaţi în Bucureşti la 17 pensionari la 10 salariaţi în judeţul Teleorman.

  

Pensia medie de asigurări sociale de stat a variat cu discrepanţe semnificative în profil teritorial, ecartul dintre valoarea minimă şi cea maximă depăşind 400 de lei (750 lei în judeţul Giurgiu faţă de 1.183 lei în municipiul Bucureşti).

Pensia medie de asigurări sociale de stat a fost de 931 lei, iar raportul dintre pensia medie nominala netă de asigurări sociale de stat pentru limită de vârstă cu stagiu complet de cotizare (fără impozit şi contribuţia de asigurări sociale de sănătate) şi câştigul salarial mediu net a fost de 50,1% (comparativ cu 53,3% în trimestrul precedent).

Pensionarii de asigurări sociale deţin ponderea majoritară (99,9%) în numărul total de pensionari. Pensionarii de asigurări sociale de stat reprezintă 89,2% în totalul celor de asigurări sociale. Pe categorii de pensii, numărul pensionarilor pentru limită de vârstă a fost preponderent (75,6%) în cadrul pensionarilor de asigurări sociale. Pensionarii cuprinşi în categoriile de pensii – anticipată şi anticipată parţial – au reprezentat 1,8%.

Numărul total al beneficiarilor pensiei sociale minim garantate (actual – indemnizaţie socială), în trimestrul IV 2016, a fost de 570.000 de persoane, din care 467.300 persoane din sistemul asigurărilor sociale de stat, reprezentând 10,0% din totalul pensionarilor din această categorie şi 102.800 persoane din rândul pensionarilor proveniţi din fostul sistem pentru agricultori, reprezentând 25,5% din totalul acestora.

 

Sursa: oradeiasi.ro

Related posts

Doi inspectori ANAF, sub control judiciar. Au cerut mită mii de euro unor firme şi 10.000 de euro în schimbul unei diplome false de BAC

Redacția

GFR lansează un serviciu unic de estimare a timpilor de sosire la transporturile feroviare de marfă

Redacția

În România, preţul carburanţilor standard se păstrează în jurul valorii de 8 lei pe litru

Redacția
Încarcă...