NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Mulți au fost puțini au rămas: Prejudiciu mic în dosarul „AgroComplex”. Minuta deciziei instanței!

NewsPascani.com a intrat în posesia minutei prin care s-a decis soarta dosarului „AgroComplex”. Judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție au reținut un prejudiciu infim, față de ultima solicitare a procurorilor DNA raportată la expertizele din dosar.

 

Astfel, dacă experții angajați de instanță au recomandat ca prejudiciul să fie reținut în sumă de 9,5 milioane de lei, magistrații au decis că municipalitateae a fost prejudiciată doar cu suma de 132.544 lei. Această sumă va trebui să fie achitată doar de Mircea Zuzan, fostul secretar al municipalității fiind singurul dintre inculpați care a fost găsit vinovat pentru abuz în serviciu,

Prejudiciul este atât de mic deoarece, cel mai probabil, judecătorii au ținut cont de prevederile legii 469/2002 care limita penalitățile din neexecutarea obligațiilor contractuale la valoarea debitului principal. Astfel, aceștia au stabilit, se pare, că debitul principal a fost 66.272 lei, iar penalitățile în sumă egală.

Advertisements
  

Menționăm că magistrații au mai decis să ridice sechestrul asigurator instituit pe bunurile și conturile inculpaților achitați. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel în 10 zile.

Advertisements

Citeşte minuta

Advertisements
Advertisements

Related posts

Un tir plin cu nisip s-a răsturnat la Moţca!

Ema Roman

Urmărit internațional, în arest preventiv

Redacția

Poliţia a anunţat în ce condiţii poţi să mergi să faci cumpărăturile pentru masa de Paște

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site