RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Moscova afirmă că unităţi militare ucrainene se retrag din Severodoneţk şi vor să explodeze substanţe chimice

Armata rusă a afirmat sâmbătă că unităţi militare ucrainene se retrag din oraşul-cheie Severodoneţk, în estul Ucrainei, pradă unor lupte sângeroase între Kiev şi trupele Kremlinului, informează AFP, citată de Agerpres.

„Unităţi ale armatei ucrainene, suferind pierderi critice în timpul luptelor pentru Severodoneţk (până la 90% în mai multe unităţi), se retrag spre Lîsîciansk”, un alt oraş din apropiere, de cealaltă parte a râului Doneţ, a declarat Ministerul Apărării rus într-un comunicat.

Comunicatul nu precizează numărul militarilor ucraineni care s-ar retrage spre Lîsîciansk, iar AFP nu a reuşit să verifice aceste declaraţii dintr-o sursă de informaţie independentă.

„Realizând că este imposibil să reziste mai mult şi să ţină în mâinile lor zona industrială Severodoneţk, autorităţile ucrainene au ordonat unui grup tactic mixt să mineze rezervoare ce conţin azot şi acid azotic în uzina Azot” (fabrica de îngrăşăminte chimice Azot), a continuat armata rusă.

  

Ea a precizat că acest grup rămas la faţa locului este format din „supravieţuitori” ai brigăzii 79 de asalt aerian şi din membri ai apărării teritoriale ucrainene.

Potrivit Moscovei, armata ucraineană vrea să explodeze cuvele cu produse chimice pentru a contamina zona şi a „întârzia” ofensiva trupelor ruse.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Prima reacţie a lui Iohannis după ce premierul Ciucă a fost acuzat că ar fi plagiat teza de doctorat

Redacția

Deputații ar putea vota miercuri, 10 mai, legile Educației / Proiectele sunt trecute pe ordinea de zi

Redacția

De la teatrul documentar la teatrul documentat. Disco ’89. Cele șapte morți ale Mihaelei Runceanu

Redacția
Încarcă...