RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Monedă aniversară emisă de BNR

Banca Naţională a României (BNR) a pus în circulaţie, luni, în scop numismatic, o monedă din argint dedicată aniversării a 100 de ani de la naşterea lui George Emil Palade. Moneda din argint, cu o valoare nominală de 10 lei, are o formă rotundă, cu diametrul de 37 milimetri, marginea zimţată şi greutatea de 31,103 grame. Preţul de vânzare pentru moneda din argint aferentă aniversării a 100 de ani de la naşterea lui George Emil Palade este de 360 lei lei, iar tirajul emisiunii – 500 de bucăţi.

 Aversul monedei prezintă imaginea clădirii spitalului Colţea, unde George Emil Palade a desfăşurat un stagiu de practică medicală, precum şi o compoziţie sugerând activitatea ştiinţifică a savantului; anul de emisiune „2012”, stema României, inscripţia „Romania” şi valoarea nominală „10 lei”.

Reversul monedei redă, în prim-plan, portretul savantului George Emil Palade şi, în plan secund, o compoziţie simbolizând biologia celulară; la exterior, în arc de cerc, inscripţia „George Emil Palade” şi anii între care a trăit, 1912-2008. Monedele din argint sunt însoţite de broşuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate în română, engleză şi franceză. Acestea includ şi certificatul de autenticitate, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central. Punerea în circulaţie, în scop numismatic, a acestor monede din argint, se realizează prin sucursalele Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi şi Timiş ale BNR, începând de ieri, 19 noiembrie.

  

SURSA: EVENIMENTUL.RO

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Topul celor mai mari pensii publice din România. Primul venit se apropie de 100.000 de lei pe lună

Redacția

Nelu Tătaru cere reevaluarea cazului asistentei din Botoșani care a murit după ce a fost declarată vindecată de COVID-19

Redacția

Fostul șef al Formula 1, încrezător în viitorul fiului lui Michael Schumacher

Redacția
Încarcă...