NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Ministrul Energiei, despre asocierea Dianei Șoșoacă și liderilor AUR cu protestele minerilor: Nu s-au dus acolo să rezolve probleme

Virgil Popescu, ministrul Energiei, a declarat, la Digi24, că încercarea senatoarei Diana Șoșoacă și a liderilor AUR de a se asocia cu protestele minerilor din Valea Jiului a fost pentru a “câștiga capital politic”.

„S-au încins spiritele. Practic, nu s-au dus acolo să rezolve probleme, ci s-au dus să se folosească de această problemă, a întârzierii plății salariilor, care cu adevărat este o problemă pentru acea zonă – este o zonă monoindustrială – să câștige un capital politic. Nu este normal. Toți trebuie să tragem în aceeași direcție să găsim o rezolvare pentru Valea Jiului.

Fondul de tranziție justă pus la dispoziție de UE trebuie folosit în acest scop.

Nu cred că este o soluție ceea ce s-a întâmplat. Soluția cu plata salariilor era oricum rezolvată prin această ordonanță pe care am dat-o și inițiat-o în urmă cu două săptămâni înainte de pornirea acestui proteste. Suntem persoane responsabile, un guvern responsabil.

  

Un an de zile nu au fost întârzieri la plata salariilor. Nu putem vorbi de întârzieri repetate la plata salariilor. Asta a fost prima lună în care s-a întârziat mai mult de trei zile plata salariilor.

Nu cred că faptul că au venit politicienii și s-au suit pe acest val la un nivel de protest mai mare decât în mod uzual a făcut ca această criză să se finalizeze. Oricum eram hotărâți să finalizăm acest lucru și să rezolvăm problema. Trebuie să restructurăm compania, nu putem merge așa”, a spus Virgil Popescu.

În cadrul celei de-a șasea zi de proteste ale minerilor din Valea Jiului, la Lupeni, au ajuns liderii AUR și senatoarea Diana Șoșoacă, exclusă din partid, în încercarea de a se asocia cu protestul minerilor.

O parte dintre oameni i-au scandat numele senatoarei și aceasta a vorbit cu câțiva reprezentanți ai minerilor și chiar s-a îmbrățișat cu unul dintre ei, fără să poarte mască în tot acest timp.
„Vor să vă închidă de tot, să nu vă lasați”, le-a spus Diana Șoșoacă minerilor.

Vineri, în Valea Jiului au mers co-președintele AUR, Claudiu Târziu, și Anamaria Gavrilă, deputat de Hunedoara.

“Le-am promis că ne vom bate pentru drepturile lor și, mai ales, pentru ca acești români să aibă un viitor”, a declarat Claudiu Târziu, într-un comunicat.

continuare pe digi24.ro

Advertisements

Related posts

Ce condiții ar trebui să respecte magazinele după redeschiderea mall-urilor? Alexandru Rafila: Aglomerația produce transmiterea bolii

Redacția

Avertismentul unui fost consilier local plecat din PSD:”Actualii aleşi să voteze cum gândesc, nu după cum ridică colegii mâna”

Răzvan Grecu

Spații verzi îngrijite, proprietari de mașini îngrijorați

Teona Gherasim
Încarcă...