NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Ministrul Educaţiei ia în calcul bacalaureatul diferenţiat

Ministrul Educaţiei, Pavel Năstase, spune că nu crede că este oportună reformarea metodologiei de acces a elevilor în învăţământul liceal, subiect aflat în dezbatere publică în ultima perioadă.

 

„Aşa cum este organizată evaluarea (naţională – n.r.) în momentul de faţă, corespunde şi se racordează foarte bine cu sistemul românesc de învăţământ. Noi avem obligativitatea învăţământului până în clasa a X-a, iar dacă introduci un examen de admitere… nu este necesar. Evaluarea naţională este un examen care ne permite să repartizăm elevii în ciclul următor”, a spus Pavel Năstase.

  

Ministrul a fost întrebat şi dacă are în vedere introducerea bacalaureatului diferenţiat, în funcţie de specializările urmate de elevi în liceu.

„Mă gândesc la orice măsură, inclusiv la această măsură, care să aducă sistemul de învăţământ românesc într-o stare de normalitate. Să avem flexibilitatea necesară şi cu această descentralizare, copiii să vină cu plăcere la şcoală, să avem manuale care evident să aibă la bază programe şcolare corespunzătoare, nu foarte stufoase, care să plece de la competenţe, şi nu de la anumite disipline sau conţinuturi pe care le cunosc unii sau aţii care lucrează în Învăţământ”, a spus Năstase.

Ministrul Educaţiei a făcut o vizită în Arad pentru a participa la Târgul EDU2JOB (care include un târg a locurilor de muncă, un târg al educaţiei şi unul al firmelor de exerciţiu), pentru inaugrarea unui nou sediu al Inspectoratul Şcolar Judeţean şi pentru o întâlnire cu inspectorii şcolari generali judeţeni.

 

Sursa: digi24.ro

Advertisements

Related posts

Au început înscrierile la Bacalaureat. Primul examen va avea loc pe 8 iunie

Redacția

Trei școli din Pașcani premiate la seminarul național “Parteneriat în educaţia pentru mediul înconjurător”- București

Oana Cordoneanu

Rezultate Bacalaureat 2020. Rata de promovare rămâne cea mai scăzută din ultimii șase ani, chiar și după soluționarea contestațiilor

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site