NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Ministerul Educatiei a stabilit calendarul examenului de definitivat 2013

Ministerul Educatiei a stabilit, recent, detaliile complete legate de derularea examenului de definitivat. Proba scrisa a examenului va avea loc pe data 18 iulie 2013, iar rezultatele vor fi publicate pe data de 23 iulie. Înregistrarea contestatiilor se va face în perioada 23 si 24 iulie, iar rezolvarea lor, în zilele de 25 si 26 iulie. De asemenea, cele finale urmeaza a fi afisate în data de 27 iulie. In plus, inspectiile speciale la clasa în vederea sustinerii definitivatului se vor efectua pâna pe data 20 iunie.

Definitivarea în învatamânt poate fi obtinuta la una din specializarile înscrise pe diploma sau diplomele pe care candidatul le detine sau la una dintre disciplinele pe care cprofesorul le poate preda. Personalul didactic se poate prezenta la examen în trei sesiuni, într-o perioada de maximum cinci ani de la finalizarea stagiului de un an.

Pentru evaluarea lucrarilor scrise si solutionarea contestatiilor, se vor constitui centre de evaluare sau de contestatii la nivel national. De asemenea, la inspectia speciala pe care o sustine candidatul, poate sa asiste si directorul unitatii de invatamant in care aceasta se desfasoara, si poate sa faca observatii si aprecieri privind activitatile asistate, dar nu participa la acordarea notei.

Pentru promovarea examenului de definitivare in invatamant, candidatii trebuie sa obtina cel putin nota sapte la inspectia speciala si cel putin nota sase la probele scrise si orale din cadrul concursului. Candidatii care nu obtin nota minima la o proba nu se pot prezenta la testele urmatoare.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

loading...
Advertisements

Related posts

DNA a intrat pe furiș la UMF. Șpaga unui singur profesor: 100.000 de euro pe sesiune!

Redacția

Procesul de titularizare continuă

Redacția

Spectacol făcut de elevii a două unități de învățământ din Pașcani, în cadrul Zilelor Școlii Speciale

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site