NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Mărturiile unei asistente. Poliţia: dacă pleacă pacientul, vă fac dosar penal!


Campania „Nu agresaţi cadrele medicale” scoate la iveală cazuri incredibile! De pildă, ameninţările Poliţiei: „dacă vă pleacă un pacient de pe secţie vă fac dosar penal la întreg personalul”.

  

 Federaţia Sanitas a postat pe Facebook, citând Agerpres, detalii despre un caz realmente incredibil de la Cluj, relatat de o asistentă medicală de la Secţia de psihiatrie şi toxicomanie pediatrică a Spitalului Clinic de Urgenţe pentru Copii, petrecut la finalul săptămânii trecute. Era nevoie de intervenţia poliţiei, aşa că a apelat la ea.

 „Vine poliţia, găseşte poarta deschisă, la care îi spune medicului de gardă: „Aveţi poarta deschisă, este ora trei, în cazul în care vă pleacă un pacient de pe secţie vă fac dosar penal la întreg personalul de pe secţie„.  

 Asistenta a continuat: „Întrebarea mea este ce se întâmplă în momentul în care este internat copilul pe secţie, eu stau scut uman să nu fugă şi mă loveşte. Sau îl las să plece, sun la 112 şi îmi face poliţia dosar penal pentru neglijenţă în serviciu„.

 Şi asta pentru că, chiar dacă este vorba despre copii, unii dintre aceştia devin agresivi. Sunt adolescenţi care suferă de diverse boli, sunt intoxicaţi, din această cauză sunt agitaţi, lovesc, chiar muşcă, se rănesc şi… cine răspunde?

FĂ O NOMINALIZARE PENTRU GALA ACTUALITATEA TV 2016

{module Fă o nominalizare pentru Gala Premiilor Actualitatea TV 2016}

 Nu este normal să se întâmple aşa ceva! Legislaţia ambiguă nu apără personalul medical, care ar trebui să-şi caute dreptatea în instanţă pentru câte are de pătimit la locul de muncă. Ne mirăm, în aceste condiţii, că multe dintre agresiunile cărora le cad victime medicii şi asistentele sunt trecute de către aceştia sub tăcere, „înghiţite”, pentru că drumul printre hăţişurile justiţiei, în România, este anevoios, de durată, şi de multe ori fără soţi de izbândă. În alte situaţii, se încearcă muşamalizarea celor petrecute, pentru ca instituţia să nu se aleagă cu o imagine negativă. Ies la iveală doar unele cazuri, extrem de grave, unde se ajunge la rănirea celui agresat.

 „Lipsa de protecţie a corpului medical la locul de muncă (sistem sanitar public, asistenţa socială şi medico-sociala) şi agresiunile, din ce în ce mai dese, indică necesitatea realizării unui cadru legislativ care să apere cadrele medicale din sistemul sanitar împotriva agresiunilor verbale şi fizice. Conform unui studiu realizat de Colegiul Medicilor Bucureşti, aproximativ 85% din personalul medical chestionat este agresat verbal la locul de muncă, iar 10,2% este agresat fizic. Timpul de aşteptare sau refuzul de a accepta diagnosticul pus sunt doar două dintre motivele pentru care angajaţii din sistem sunt agresaţi (studiu realizat de CMB). Din păcate, foarte puţini depun plângeri„, a declarat recent Leonard Barascu, preşedintele Federaţiei Sanitas, la lansarea campaniei „Nu agresaţi cadrele medicale!”.

 sursa www.oradeiasi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Fostul deputat Sorin Iacoban a ajuns la spital. Ce suspiciuni au medicii?

Redacția

România a ajuns la 1 milion de persoane vaccinate împotriva COVID-19

Redacția

Frați salvați de la înec de doi adolescenți. Unul a fost preluat de elicopterul SMURD

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site