NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Luxemburgul va deveni prima țară din Europa care legalizează canabisul / Mișcarea este susținută de guvern, dar trebuie să treacă în continuare prin parlament

Luxemburgul urmează să devină prima țară europeană care va legaliza cultivarea și utilizarea canabisului, a anunțat vineri guvernul într-o declarațiecitată de CNN.

Conform noii legislații, adulților peste 18 ani din Luxemburg li se va permite să consume canabis și să crească până la patru plante pe gospodărie, ceea ce ar face din aceasta prima țară din Europa care legalizează pe deplin producția și consumul de droguri.

Decriminalizarea va reduce, de asemenea, dramatic amenzile actuale pentru deținerea drogului, ajungând între 29 și 581 USD pentru posesia a trei grame sau mai puțin, de la amenzile actuale de 291 USD la 2.910 USD.

Totuși, consumul de canabis în public va rămâne ilegal.

  

De asemenea, comercializarea semințelor ar fi permisă, după noua legislație, fără limită în ceea ce privește cantitatea sau nivelurile de Tetrahidrocannabinol (THC), componenta psihoactivă a canabisului.

Schimbarea politicii este o încercare a guvernului de a reprima criminalitatea legată de droguri și comerțul cu droguri pe piața neagră. Miniștrii vor putea acum să reglementeze piața ilegală a canabisului în prezent.

Noua legislație are sprijinul coaliției guvernamentale, dar este încă necesar un vot în parlament pentru a confirma noile propuneri.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

Alex Bodi, fostul iubit al Biancăi Drăguşanu, săltat de mascaţi şi audiat la sediul DIICOT. De ce fapte este suspectat

Redacția

Accident pe autostrada A3: Un bărbat de 33 de ani a murit după ce a condus pe contrasens

Redacția

Premierul britanic Boris Johnson a avertizat Moscova asupra „erorii tragice” pe care ar constitui-o orice „aventurism militar” la graniţele Poloniei şi Ucrainei

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site