NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Monden

Lucruri interesante despre persoane celebre din istorie, pe care sigur nu le-ai învățat la școală

 

Napoleon Bonaparte, Alan Turing, Abraham Lincoln… sunt nume cu care sigur ești familiarizat, despre care ai învățat la școală sau poate chiar ai citit numeroase cărți despre ei și munca lor.

Chiar dacă acești oameni sunt arhicunoscuți în istoria omenirii, iată câteva lucruri de care sigur nu ai auzit.

  

 Napoleon Bonaparte

Un mic istoric

Este cunoscut în istorie pentru că a reușit, prin războaiele pe care le-a inițiat și câștigat, să își clădească un mare imperiu care a guvernat asupra Europei continentale până la destrămarea lui, în anul 1815. Napoleon este considerat unul dintre cei mai competenți comandanți din istorie, și tacticile lui sunt încă studiate în școli militare de pe tot globul.

 Este autorul unui roman de dragoste

Scris chiar înainte să o întâlnească și să se căsătorească cu Joséphine în 1795, “Clisson et Eugénie” descrie povestea de dragoste a unui tânăr soldat cu Bernardine Eugénie Déșirée Clary.

Nuvela a fost publicată în timpul vieții lui Bonaparte, iar după moartea să, a fost fragmentată în segmente care s-au vândut în cadrul licitațiilor din secolele următoare. Deși segmentele au fost publicate în varii momente de-a lungul timpului, varianta în engleză a fost reconstituită de abia în anul 2009. Cartea se poate găși și comanda la ora actuală pe site-uri de specialitate.

 Era fan Blackjack

Bonaparte era un mare fan al jocului de cărți Blackjack. Când voia să se relaxeze sau să celebreze victoria unei bătălii, își petrecea timpul jucând cărți alături de prietenii lui.

Deși nu mulți oameni știu despre pasiuniile lui în afara frontului de luptă, interesul său pentru acest subiect a schimbat felul în care noi cunoaștem jocul în prezent. 

 

 

 

 

 Abraham Lincoln

Un mic istoric

Lincoln fost al 16-lea președinte al Statelor Unite, între anii 1861 și 1865. Acesta a condus America în timpul Războiului Civil și este recunoscut pentru schimbările la care a contribuit în vederea sclaviei, a guvernului federal și a economiei.

 “Discursul pierdut al lui Lincoln”

Pe 29 mai 1856, la Convenția Bloomington, Lincoln a ținut faimosul discurs care a condus la formarea Partidului Republican al statului. Se spune că acest discurs condamnă vehement sclavia, iar reporterii au fost atât de fascinați de cuvintele liderului, încât au uitat să ia notițe.

Se presupune că este posibil ca discursul să fi fost pierdut în mod intenționat, datorită subiectului pe care îl aborda.

 S-a educat în mare parte de unul singur

Deși era un avocat de succes, Abraham nu avea o diplomă. Studiile sale, obținute de la profesori trecători, se presupune că au durat doar un an în total. Cu toate astea, el a reușit să-și profeseze meseria ani de zile, fără nicio problemă. 

 

Alan Turing

Un mic istoric

Alan Turing s-a născut la 23 iunie 1912, în Londra, Regatul Unit. Este recunoscut că fiind tatăl științelor computerizate teoretice, punând bazele inteligenței artificiale.

 Aproape a participat la Jocurile Olimpice

Turing era un alergător înrăit, începând acest sport încă din copilărie, practicandu-l serios în perioada studenției. În timpul evenimentului de calificare pentru Jocurile Olimpice din 1949, a terminat pe locul 5.

Timpul cu care a finalizat maratonul este de 2 ore și 46 de minute. La vremea respectivă, acest timp era la doar 11 minute distanță de timpul olimpic.

 A creat primul prototip de șah computerizat

Inspirat de jucători de șah cu care a lucrat la Bletchley Park, a creat un algoritm pentru o versiune de șah computerizat – deși la vremea respectivă, nu existau calculatoare pe care să îl testeze.

Programul “Turochamp” a fost creat să gândească cu două mișcări înainte, alegând cea mai bună mișcare posibilă. Invenția a fost testată de jucători profesioniști de șah, și deși nu a reușit să reprezinte un oponent prea dificil, a fost apreciat pentru nivelul de compexitate de care a dat dovadă, luând în considerare anul în care a fost creat.

 Istoria este un domeniu vast și greu de cunoscut în întregime – cu toate astea, pe măsură ce înțelegem mecanismele de gândire a persoanelor puternice și influente din istorie, înțelegem mai bine de ce istoria s-a derulat așa cum o știm, și nu în alt mod. Deși mai sunt multe curiozități de aflat despre viața noastră, aceste secrete ale istoriei ne ajută să cunoaștem lumea înconjurătoare mai bine.

 

 

    

Advertisements

Related posts

YouTube Kids va avea propriul site web. Care sunt noutățile platformei video pentru copii

Redacția

Recomandările stiliștilor pentru noaptea de Revelion: “Roșul rămâne culoarea femeilor puternice care pășesc cu încredere în noul an”

Teona Gherasim

Robert Ciurlică şi Ruxandra Drumariu au fost desemnaţi Mister şi Miss Boboc la Liceul Teoretic Miron Costin (VIDEO)

Teona Gherasim

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site