RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Locuitorii judetului Iasi, obligati sa sorteze gunoaiele pe care le arunca

Toti locuitorii judetului vor trebui sa fie mai atenti de fiecare data cand arunca gunoaiele din gospodarie. Acestia vor fi obligati sa colecteze in recipiente separate hârtia, plasticul, metalul sau sticla.

Cea mai mare problema sta in infrastructura deficienta de colectare selectiva a gunoaielor. Daca in municipiul Iasi se gasesc putine astfel de recipiente separate la punctele de colectare din cartiere, pentru localitatile din judet acest lucru nu exista nici macar pe hartie.

Astfel, pana la 1 ianuarie 2016, atunci cand va intra in vigoare noua legislatie, toate autoritatile administrativ-teritoriale vor fi obligate sa puna la dispozitia cetatenilor recipiente separate pentru colectarea selectiva.

  

Pana acum, in municipiul Iasi s-au pus bazele colectarii separate a biodeseurilor. Practic, dejectiile animale, zatul de cafea sau pliculetele de ceai folosite pot fi colectate selectiv la Iasi incepand de anul trecut. “SC Salubris a demarat o serie de masuri pentru colectarea selectiva a biodeseurilor în municipiul Iasi. Iesenii au posibilitatea sa depoziteze biodeseurile la punctele gospodaresti amplasate pe domeniul public in containere noi”, precizeaza reprezentantii Salubris SA.

sursa www.bzi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Related posts

Hotărâre ilegală ce privește patrimoniul, descoperită la Pașcani de către prefectul județului Iași! (DOC)

Răzvan Grecu

8 ore de percheziţii misterioase la CJ Iaşi. Ce caută, de fapt, procurorii DNA?

Redacția

Pașcani: Proiectul de buget pentru anul 2021, în dezbatere publică

Redacția
Încarcă...