RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

LIVE Război în Ucraina, ziua 441: Marea Britanie va impune sancțiuni Grupării Wagner / Țările UE discută un nou pachet de sancțiuni / Nou ajutor militar american pentru ucraineni

Rusia a lansat marți rachete de croazieră asupra Kievului și a ținut în Piața Roșie din Moscova o paradă de 9 mai redusă pe fondul lipsei de soldați și de armament după o campanie de iarnă eșuată în Ucraina. Într-un discurs vehement de zece minute în fața Kremlinului, Vladimir Putin a tunat împotriva „elitelor globale occidentale” și a declarat că civilizația se află într-un „moment de cotitură”.

Soldați ucraineni cu un tanc T-80 în regiunea DonețkFoto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Principalele informații despre războiul din Ucraina, ziua 441, LIVE-TEXT:

  

07:50 Statele UE vor purta miercuri o primă discuție privind noile sancțiuni ce vor fi impuse în legătură cu agresiunea rusă, care ar urma să vizeze firme chineze și iraniene și să limiteze exporturile către țări terțe care încalcă restricțiile comerciale existente.

Discuțiile între emisarii UE încep la ora 08.00 GMT (11:00 în România) și se anunță a fi aprinse, potrivit unui diplomat, existând țări supărate că măsurile nu merg destul de departe, dar și altele care se tem să nu-și afecteze legăturile internaționale.

Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că noile sancțiuni se vor concentra pe combaterea eludării restricțiilor comerciale impuse deja Rusiei și au fost concepute „în foarte strânsă coordonare” cu națiunile din Grupul celor Șapte (G7).

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Adolescent ucis cu o armă de foc de un coleg, la o școală din  Offenburg, Germania

Redacția

Edi Iordănescu și șansele României de a merge la EURO 2024: „Ne e în destin să ne chinuim”

Redacția

Somalia: Atac al islamiştilor radicali din gruparea Al-Shabaab asupra unui hotel din Mogadiscio

Redacția
Încarcă...