RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

La un an după revolta Wagner, Putin pare mai puternic ca niciodată: „Cei mai mulți ruși țin CAPUL PLECAT, pentru ca regimul să nu se atingă de ei”

Atunci când Evgheni Prigojin, șeful grupării paramilitare Wagner, și-a trimis trupele să atace Moscova, într-o rebeliune de scurtă durată, președintele Vladimir Putin părea, surprinzător, vulnerabil.

Vladimir Putin nu a mai părut liderul autoritar și hotărât care nu poate fi luat prin surprindere, iar Kremlinul a adoptat – în faza inițială a revoltei lui Prigojin – un stand-by care a dat de gândit.

Imediat după rebeliune, gruparea Wagner nu a fost destructurată, așa cum ar fi fost de așteptat în urma acestei tentative de lovitură de stat armatăEvgheni Prigojin nu a fost arestat, iar adevărații câștigători ai scenariului tensionat au fost serviciile secrete ale Federației Ruse. (mai multe detalii AICI)

”«Verticala puterii» lui Putin a dispărut. În loc de o mână puternică, există zeci de mini-Prigojini și, deși pot fi mai previzibili decât liderul Wagner, ei nu sunt mai puțin periculoși. Toți știu foarte bine că o Rusie post-Putin este deja în construcție – chiar dacă Putin rămâne la conducere – și că vine timpul în care vor fi scoase armele și va începe bătălia pentru putere la Kremlin”, scria Tatiana Stanovaya la momentul respectiv,

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Un polițist de origine română se află în stare critică, după un schimb de focuri în Phoenix

Redacția

Ministrul grec al Turismului: Românii vor putea călători în Grecia de la mijlocul lunii aprilie

Redacția

Blinken: Imaginile cu ucrainenii uciși la Bucha sunt ca un pumn în stomac

Redacția
Încarcă...