NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Județul Iași reprezentat de importanţi lideri la Forumul Administrației Publice organizat de Guvern

Județul Iași a avut reprezentanți marcanți la Forumul Administrației Publice Locale de la București. Evenimentul a fost organizat de Guvernul României prin Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, în perioada 4-5 iulie 2016.

 

 

  

La discuții a participat Mihai Chirica, primarul Municipiului Iași, Maricel Popa – președintele Consiliului Județean Iași, senatorul Florin Constantinescu, deputatul Sorin Iacoban și secretarul de stat Bogdan Alexa, vicepreședinte al ANRSC București.  

Forumul a fost structurat pe discuții în plen și ateliere de lucru, unde au fost abordate teme legate de parteneriatul dintre Guvern și administrația publică locală, de strategia de dezvoltare teritorială a României și de dezvoltarea economică și nu în ultimul rând de strategiile naționale în sprijinul autorităților locale. 

De asemenea au mai fost discutate aspecte care vizează finanțările prin fonduri europene și de la bugetul de stat pentru dezvoltare locala și regională, dar și chestiuni legate de cadastru, amenajarea teritoriului, urbanism precum și dezvoltarea durabilă.

La dezbaterile de astăzi a participat și președintele României, Klaus Iohannis. El a pledat, pentru un parteneriat real între administrația publică centrală, locală și cetățeni. 

{jcomments off}

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Ministrul Justiției anunță desființarea Secției speciale pentru investigarea magistraților. Modificări importante la legile Justiției

Redacția

Concurs pentru auditori la Primăria Paşcani

Ema Roman

Motivarea deciziei din dosarul „AgroComplex”: Secretarul UATM răspunde legal de hotărârile de Consiliu Local adoptate cu încălcarea legii! (DOC)

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site