RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Județul Iași reprezentat de importanţi lideri la Forumul Administrației Publice organizat de Guvern

Județul Iași a avut reprezentanți marcanți la Forumul Administrației Publice Locale de la București. Evenimentul a fost organizat de Guvernul României prin Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, în perioada 4-5 iulie 2016.

 

 

  

La discuții a participat Mihai Chirica, primarul Municipiului Iași, Maricel Popa – președintele Consiliului Județean Iași, senatorul Florin Constantinescu, deputatul Sorin Iacoban și secretarul de stat Bogdan Alexa, vicepreședinte al ANRSC București.  

Forumul a fost structurat pe discuții în plen și ateliere de lucru, unde au fost abordate teme legate de parteneriatul dintre Guvern și administrația publică locală, de strategia de dezvoltare teritorială a României și de dezvoltarea economică și nu în ultimul rând de strategiile naționale în sprijinul autorităților locale. 

De asemenea au mai fost discutate aspecte care vizează finanțările prin fonduri europene și de la bugetul de stat pentru dezvoltare locala și regională, dar și chestiuni legate de cadastru, amenajarea teritoriului, urbanism precum și dezvoltarea durabilă.

La dezbaterile de astăzi a participat și președintele României, Klaus Iohannis. El a pledat, pentru un parteneriat real între administrația publică centrală, locală și cetățeni. 

{jcomments off}

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Dodon, către politicienii români: „Fraţi, fraţi, dar brânza e cu bani”

Redacția

Surse: Loganul primarului nu avea nimic. Vezi ce au fost nevoiți cei din service să constate ca „defecțiune”!

Răzvan Grecu

Atenţie, cad ţurţuri de pe acoperişuri!

Ema Roman
Încarcă...