NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Judeţul Iaşi, pe lista neagră a Germaniei. Suntem considerați “zonă de risc” din cauza coronavirusului

MAE român a anunţat ieri că autorităţile germane au actualizat lista “zonelor de risc” din România, cu intrare în vigoare din 9 septembrie, şi au inclus judeţul Iaşi pe listă. Totodată, judeţele Buzău, Galaţi şi Vrancea au fost retrase de pe listă.

 “Ca urmare a acestei actualizări, judeţul Iaşi a fost introdus în categoria de risc, iar judeţele Buzău, Galaţi şi Vrancea au fost retrase de pe lista “zonelor de risc”. La acest moment, ţinând cont de aceste ultime decizii ale autorităţilor germane, alături de municipiul Bucureşti, 11 judeţe din România se află pe lista “zonelor de risc”: Argeş, Bacău, Bihor, Brăila, Braşov, Dâmboviţa, Iaşi, Ilfov, Prahova, Vaslui, Vâlcea”, a anunţat MAE, printr-un comunicat de presă. Persoanele care intră în Germania venind din zonele de risc sunt obligate să completeze un „formular de debarcare”.

Conform informaţiilor comunicate public de autorităţile germane, toate persoanele, indiferent de cetăţenie, care intră în Germania după ce s-au aflat într-una din „zonele de risc” oricând în ultimele 14 zile înainte de sosire, sunt obligate să efectueze autoizolarea la domiciliu sau în alte spaţii de cazare adecvate pentru o perioadă de 14 zile de la sosire. De la această obligativitate există două excepţii. Prima excepţie se aplică în cazul persoanelor care prezintă un test biologic molecular pentru COVID-19 cu rezultat negativ efectuat cu cel mult 48 de ore anterior intrării în Germania, printr-un certificat medical tradus în limbile germană sau engleză care trebuie păstrat cel puţin 14 zile după intrare.

Cea de-a doua excepţie se aplică persoanelor care pot să efectueze testul în cel mult 72 de ore de la sosirea pe teritoriul Germaniei, cu obligaţia de a respecta strict autoizolarea la domiciliu până la comunicarea rezultatului negativ al testării. În cazul neîndeplinirii obligaţiilor aferente testării, respectării măsurii autoizolării sau a condiţiilor de tranzit, autorităţile germane pot aplica sancţiuni în valoare de până la 25.000 euro. 

ziarul de iasi

Advertisements

Related posts

Se schimbă procedurile pentru pacienții COVID. Prevederi importante în cazul celor asimptomatici

Redacția

Nou record COVID la Iaşi. Topul destinaţiilor de concediu unde s-au produs infectările

Redacția

Alexandru Rafila, detalii despre testarea populației pentru COVID-19: Un studiu de seroprevalență, vor fi probabil zeci de mii de teste

Redacția
Încarcă...