NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sport

Bronz la Rio pentru canotoarea din Mogoșești Siret și colegele sale

Finala probei feminine de opt rame cu cârmaci, „regina” canotajului, s-a disputat sâmbătă. Echipa României, din care face parte și Mădălina Bereș, sportiva din Mogoșești Siret a reușit să obțină medalia de bronz. 

 

  

 

Barca României – reprezentată de Mădălina BereşLaura Oprea, Mihaela Petrilă, Ioana Strungaru, Adelina Boguş, Andreea Boghian, Roxana Cogianu, Iuliana Popa şi cârmaci Daniela Druncea, a avut un start slab, fiind, la un moment dat, pe ultimul loc, 6.

Finalul a fost însă de vis, fetele noastre recuperând fantastic şi ocupând locul 3, la mare luptă pentru locul 2! Astfel, echipajul de opt rame cu cârmaci al României a cucerit medalia de bronz, cu timpul de 6 min 04 sec 10/100.

Aurul a revenit Statelor Unite, 6 min 03 sec 98/100.

Canotoarele noastre au început destul de modest și erau pe locul 5 după 500 și 1.000 m, iar la 1.500 m au ajuns chiar pe ultimul loc, 6. Sprintul de final le-a adus medaliile de bronz, dar nu a lipsit mult ca medaliile să fie de argint.

România a cucerit la Rio a 38-a sa medalie olimpică, dintre care 19 sunt de aur, 10 de argint și 9 de bronz. La JO 2012, de la Londra, canotajul românesc nu a cucerit nicio medalie. În proba feminină de 8+1 precedenta medalie a României a fost tot bronz, în 2008, la Beijing. Ultima medalie de aur la 8+1 feminin a fost cucerită la Atena, în 2004. La Jocurile Olimpice, România a cucerit trei medalii de aur în această probă.

La JO 2016, de la Rio de Janeiro, România a ajuns la patru medalii câștigate, aur prin echipa feminină de spadă, argint prin tenismenii Florin Mergea și Horia Tecău la dublu masculin, bronz prin halterofilul Gabriel Sîncrăian (cat. 85 kg) și echipajul feminin de 8+1 la canotaj.

Sursa www.libertatea.ro

 

 

 

 

 

 

 

Sursa www.agerpres.ro

 

 

Advertisements

Related posts

România a obținut două medalii de argint la Campionatele Europene de gimnastică aerobică

Redacția

Ultima șansă a ardelenilor se joacă în direct, la Digi Sport

Redacția

Echipa feminină CSM Pașcani a pierdut primul meci oficial

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site