RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Israel: Poate Netanyahu să supraviețuiască din punct de vedere politic sub o presiune tot mai mare?

Benjamin Netanyahu se află sub o presiune din ce în ce mai mare din cauza demonstrațiilor repetate ale opozanților și a familiilor ostaticilor furioși după aproape șase luni de război în Gaza, dar premierul israelian care a supraviețuit atâtor crize este greu de înlăturat, spun experții citați de AFP.

Benjamin NetanyahuFoto: JINI / Xinhua News / Profimedia

Purtarea războiului împotriva Hamas în Gaza, după atacul sângeros al mișcării islamiste palestiniene împotriva Israelului la 7 octombrie, este tot mai criticată, iar moartea a șapte lucrători umanitari în Fâșia Gaza, marți, în urma unei lovituri israeliene, a provocat un val de indignare internațională.

  

O nouă manifestație a opozanților și a familiilor ostaticilor este programată miercuri seară la Ierusalim, pentru a patra noapte consecutivă, în fața Knesset-ului (Parlamentul israelian), unde au instalat corturi.

Opozanții premierului îl acuză pe acesta de eșecurile în materie de securitate și de informații care au dus la atacul fără precedent din 7 octombrie, soldat cu aproximativ 1.160 de morți de partea israeliană, majoritatea civili, potrivit unui bilanț al AFP bazat pe cifre oficiale. În aceeași zi, aproximativ 250 de persoane au fost răpite și 130 dintre ele sunt încă ostatice,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Marius Budăi: Dacă nu era PSD la guvernare, nu existau majorări. A trebuit să vină PSD în Guvern ca să existe majorări de venituri, dar şi măsuri de sprijin. Nu e PR politic, este simplul adevăr

Redacția

PSD cere premierului explicaţii cu privire la rectificarea bugetară, după ce Consiliul Fiscal a semnalat un „derapaj major pe cheltuieli bugetare”

Redacția

Problemele cu care se confruntau autorităţile de la Bucureşti în cazul medicamentului românesc “Covalitin” (decembrie 1977)

Redacția
Încarcă...