NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

IPJ Iași: Recomandări pentru șoferi în sezonul rece

Având în vedere prognozele meteorologice pentru perioada următoare, ce vizează scăderea temperaturilor şi apariţia fenomenelor meteo specifice anotimpului rece, Serviciul Rutier Iaşi recomandă conducătorilor de autovehicule să respecte cu maximă stricteţe regulile de circulaţie, să circule cu viteză adaptată la condiţiile meteo şi să respecte următoarele reguli de conduită preventivă:

 

Acordaţi atenţie informărilor asupra condiţiilor meteo şi nu porniţi la drum fără a avea maşina echipată corespunzător condiţiilor de iarnă, iar în situaţia în care se anunţă blocarea unor sectoare de drumuri, evitaţi deplasarea, până la remedierea situaţiei;

Utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei;

  Se acordă atenţiei deosebită autovehiculelor cu greutatea de peste 3,5 tone, care trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

  Pentru neechiparea corespunzătoare se retrage certificatul de înmatriculare, iar valoarea amenzii este între 9 şi 21 de puncte amendă.

 

Păstraţi o distanţă mai mare faţă de autovehiculele care circulă în faţă;

Respectaţi indicaţiile agenţilor de circulaţie şi a lucrătorilor de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, în cazul interzicerii temporare a circulaţiei pe unele sectoare de drum, pentru facilitarea intervenţiei echipajelor de dezăpezire şi a autosalvărilor;

De asemenea, fiţi pregătiţi să reacţionaţi prompt, în zonele care sunt frecventate de pietoni, în special din mediul rural unde nu există trotuare. Ar fi indicat să se poarte accesorii fluorescent-reflectorizante, pentru a fi sesizaţi de departe de către şoferi. Altfel, sunt obligatorii sursele de lumină, vizibile în ambele sensuri (lanternele sau felinarele).

 În final atenţionăm din nou participanţii la trafic asupra faptului că este important să adapteze viteza de deplasare în funcţie de condiţiile de drum, să nu consume băuturi alcoolice înainte de a se urca la volan şi să respecte indicaţiile poliţiştilor.

 Respectaţi-i pe ceilalţi participanţi la trafic dacă doriţi să fiţi respectaţi !

 

loading...
Advertisements

Related posts

Patru tineri au murit într-un tragic accident în județul Neamț

Redacția

30.400 de petarde confiscate de la un bărbat din Ruginoasa

Redacția

Primar din județul Iași condamnat la închisoare. Sabaiduc va sta 8 ani după gratii

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site