RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Iohannis, întrevedere cu Macron miercuri, la baza Mihail Kogălniceanu. Ce subiecte sunt pe agenda discuţiilor

„Preşedintele României, Klaus Iohannis, îl va primi miercuri, 15 iunie 2022, pe Preşedintele Republicii Franceze, Emmanuel Macron, la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu din judeţul Constanţa. Cei doi şefi de stat vor avea convorbiri oficiale şi se vor întâlni cu militarii români, francezi şi din celelalte ţări aliate care se află pe teritoriul României în cadrul efortului aliat de întărire a posturii de descurajare şi apărare pe Flancul Estic, în contextul deteriorării situaţiei de securitate din cauza agresiunii ilegale a Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei.

Vizita Preşedintelui Franţei are loc pe fondul unui dialog politic bilateral intens şi în cadrul amplu oferit de Parteneriatul Strategic dintre cele două ţări, precum şi de cooperarea strânsă în plan european şi internaţional. La acestea se adaugă şi decizia recentă a Franţei de a fi naţiune-cadru pentru Grupul de luptă aliat din ţara noastră şi de a participa cu trupe la acesta”, se arată în comunicatul de presă al Administraţiei Prezidenţiale. 

„Cei doi preşedinţi vor discuta despre modalităţile de a consolida pe mai departe Parteneriatul Strategic româno-francez, reînnoit în 2018 prin semnarea, la Paris, de către Preşedinţii Klaus Iohannis şi Emmanuel Macron, a Declaraţiei Politice aferente, ale cărei direcţii de dezvoltare au fost detaliate în cadrul Foii de Parcurs semnate în 2020.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

  

Related posts

Şeful Comisiei parlamentare de control al SIE anunţă că Serviciul a îndeplinit anul trecut toate obiectivele asumate privind misiunile încredinţate

Redacția

“O facem ca să avem grijă de public” – Ce părere are Andy Murray despre vaccinarea împotriva coronavirusului

Redacția

Pompierii au intervenit în 65 de localităţi din 21 de judeţe, în urma furtunilor / Intervenţii în derulare duminică seara în judeţele Arad, Braşov, Covasna, Hunedoara şi Mureş

Redacția
Încarcă...