RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Iohannis, întâlnire cu noul premier al Poloniei: „Aștept cu nerăbdare să lucrăm împreună” UPDATE

Președintele României, Klaus Iohannis, s-a întâlnit, joi, la Bruxelles cu premierul polonez Donald Tusk, în marja summitului Consiliului European, potrivit Administrației Prezidențiale. Cei doi au avut o întâlnire bilaterală în care au discutat cooperarea politică și economică.

Klaus Iohannis și Donald Tusk FOTO Presidency

Klaus Iohannis și Donald Tusk FOTO Presidency

UPDATE Administrația Prezidențială a României a transmis că cei oficiali au discutat despre prioritățile de pe agenda bilaterală și Parteneriatul Strategic dintre cele două state. 

  

Președintele Klaus Iohannis și Premierul Donald Tusk au agreat și intensificarea eforturilor pentru dezvoltarea relațiilor economice, Polonia fiind cel de-al cincilea partener comercial al României, cu un total al schimburilor de peste 5,2 miliarde de euro pentru prima jumătate a anului curent.

Cei doi lideri au salutat cooperarea excelentă dintre cele două țări la nivelul NATO și au analizat prioritățile de pe agenda Aliată, cu accent pe măsurile de reasigurare de pe Flancul Estic al Alianței, fiind agreată o coordonare sporită, inclusiv în pregătirea Summitului aliat de la Washington de anul viitor.

De asemenea, accentul a fost pus pe aprofundarea cooperării și coordonării dintre România și Polonia la nivelul Uniunii Europene, având în vedere obiectivele comune de întărire a Uniunii,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Proiecte bugetate, execuţie zero. Cîţu: „Eu nu voi mai permite aşa ceva“

Redacția

India, placa turnantă a petrolului rusesc

Redacția

Divorț de răsunet la Hollywood: Jason Momoa rămâne single după 17 ani

Redacția
Încarcă...