RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Iohannis, despre ajutorul militar dat Ucrainei: România nu va fi mai transparentă. Nu mi se pare util

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că țara noastră nu-și va schimba unghiul de abordare privind ajutorul militar dat Ucrainei, adică în continuare România nu va prezenta transparent sprijinul oferit statului vecin, pentru că nu e „util”, dat fiind că suntem lângă front.

Klaus Iohannis, președintele României FOTO Presidency

Klaus Iohannis, președintele României FOTO Presidency

Nu, România nu va fi mai transparentă și pentru asta nici nu o să vă dau detalii cine și pe cine va antrena, dar pot să vă dau un exemplu de proiect de acest tip care mie îmi place foarte mult: este vorba despre antrenarea piloților ucraineni pe aeronave F-16, lucru care se va desfășura într-o bază din România”, a spus Iohannis, întrebat dacă România va fi mai transparentă în ceea ce privește ajutorul militar direct pentru Ucraina.

  

Președintele a mai precizat că pur și simplu „nu mi se pare util să facem publice detalii despre ajutorul militar sau despre unde facem antrenamente cu militarii ucraineni”.

„Suntem lângă front. Nu are rost să dăm date via media celor care agresează Ucraina. Aceasta este explicația, dar sigur că toate aceste măsuri sunt agreate de forurile competente și ele sunt gestionate cu foarte mare responsabilitate la noi”,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Primăria Capitalei a primit 6 oferte la licitația pentru achiziția a 100 de autobuze electrice

Redacția

Mesajul emoționant al unei mame din Ucraina, despre ajutorul primit în România: ”O țară ale cărei obiceiuri erau necunoscute, despre care nu știam nimic/ O dorință absolut sinceră a românilor de a ne ajuta, sfătui și îngriji”

Redacția

GSP: Simona Halep, apariție neașteptată pe terenul de tenis. Unde se antrenează sportiva și ce restricții i s-au impus. FOTO

Redacția
Încarcă...