NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sport

Internauții din China au sărbătorit victoria Emmei Răducanu de la US Open. Jucătoarea de tenis le-a transmis un mesaj în limba chineză

Internauții din China au sărbătorit cu fast pe social media victoria Emmei Răducanu în finala turneului US Open, lăudând cu entuziasm originea chineză a jucătoarei de tenis care a învins-o pe Leylah Fernandez și a devenit prima britanică din 44 de ani care a câștigat o finală de Grand Slam. Jucătoarea de tenis le-a transmis un mesaj pe Twitter, în care vorbește în chineză, relatează BBC.

Emma Răducanu s-a născut în Canada, tatăl ei fiind originar din România, iar mama sa din China. Familia tinerei s-a mutat la Londra pe când ea avea doar doi ani. După succesul de la US Open, internauții chinezi au felicitat-o prin intermediul platformei Weibo, declarându-se mândri de originile sale și numind-o “Fata din Dongbei” (regiune din nord-estul Chinei – n.r.).

Jucătoarea de tenis a vobit în repetate rânduri în interviuri despre moștenirea sa mixtă, mama sa fiind originară din China, iar după ce a câștigat finala de Grand Slam, tânăra a transmis prin intermediul Twitter un mesaj în care vorbește în limba mandarină, un dialect al limbii chineze. 

”Vorbește ca o fată din Dong Bei. Extraordinar!”, a comentat un internaut.

  

“Spune că vizitează des China și că unul dintre idolii săi este Li Na.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

Ivan Patzaichin, cel mai mare canoist român, a murit la 71 de ani

Redacția

Cupa ”Mihail Sadoveanu” la fotbal se va desfășura miercuri

Răzvan Grecu

CS Kosarom a învins acasă Știința Miroslava

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site