NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Împreună pentru tinerii din Europa- un nou proiect demarat de către cadrele didactice şi elevii Colegiului Naţional „Mihail Sadoveanu” Paşcani

În anul şcolar 2014/ 2015 Colegiul Naţional „Mihail Sadoveanu” Paşcani lansează un nou proiect din cadrul unui concurs deja lansat de Biroul Român de Informare European sub sloganul “Împreună pentru tinerii din Europa”.

Dorinţa de succes a cadrelor didactice şi a elevilor şcolii păşcănene a fost evidenţiată şi în anii trecuţi când aceştia au obţinut rezultate bune, participând printr-un proiect şi la Bruxelles.

Astfel, au hotărât să participe şi în acest an propunându-şi să parcurgă traseul unui viitor europarlamentar.

  

"Școala noastră participă și anul acesta la Concursul lansat de Biroul Român de Informare a Parlamentului European care se referă la realizarea unui proiect prin care elevii școlii trebuie să simuleze activitatea europarlamentarilor. Ei trebuie să dezbată o rezoluție, o propunere de rezoluție" Împreună pentru tinerii Europei", prin care sunt propuse anumite aspecte care se referă la îmbunătățirea situației tinerilor pentru că șomajul în rândul acestora este mare și astfel tinerii sunt încurajați să participe în calitate de cetățeni la ceea ce înseamnă conturarea societății. Practic noi ne-am propus să simulăm activitatea unui europarlamentar. În școală s-a făcut o selecție pe baza unor dosare, iar copiii și-au prezentat o platformă electorală unde au propus anumite lucruri, ulterior s-au realizat activități pe care presupunem noi că le fac europarlamentarii, respectiv de documentare pe teren, interviuri mai multor persoane oficiale, am discutat cu reprezentanții unor asociații, am făcut sondaje de opinie, chestionare pentru realizare unor statistice. Până pe 10 octombrie vom trimite proiectul la București pentru evaluare", ne-a declarat profesorul coordonator  Angela Cășeriu.

Drumul acesta este etapizat, astfel încât cei implicaţi au diferite colaborări cu asociaţii, cu ONG-uri, organizând şi cluburi de dezbatere. Spe exemplu, de curând câţiva din elevii implicaţi s-au deplasat la Cozmeşti la ONG-ul Gipsy Eye. Scopul principal al acestei mişcări este combaterea şomajului în rândul tinerilor, susţinerea absenteismului a categoriilor defavorizate din societatea contemporană.

De asemenea, paşii urmaţi de cei implicaţi sunt clari şi pertinenţi. Ei vor lua interviuri,vor merge la ANOFM, la şcoli cu regim special, la şcoli tehnologice sau tehnice, acolo unde elevii absolvenţi ies de pe băncile şcolii cu o specializare, cu o meserie.

Citește și {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Doliu la Colegiul ”Mihail Sadoveanu”. A încetat din viață un fost cadru didactic

Redacția

Diplome noi la sfârşitul facultăţii

Redacția

Actorii de la trupa Millo, în spectacol caritabil de Ziua Internaţională a Copilului

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site