NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Iaşul, printre cele trei centre din ţară care poate oferi consultaţii la distanţă.Sistem de telemedicină şi la Spitalul Municipal Paşcani

Medicii de la Spitalul Municipal Paşcani au la dispoziţie o inovaţie în domeniul comunicării. Sistemul de telemedicină lansat astăzi la Iaşi deserveşte şapte judeţe şi are conectate 26 de spitale din regiunea Moldovei. Acestea vor fi monitorizate de echipa din incinta Unităţii de Primire Urgenţe  din cadrul Spitalului „Sf. Spiridon” Iaşi. Alături de judeţul nostru  astfel de centre de comandă mai sunt la Târgu Mureş şi Bucureşti.

 

Pacienţii din Moldova vor fi diagnosticaţi şi trataţi mai rapid cu ajutorul telemedicinei, sistemul de asistenţă medicală de urgenţă de la distanţă care permite transmiterea de informaţii privind parametrii vitali ai bolnavului. Sistemul va permite astfel salvarea de vieţi omeneşti. Totodată, telemedicina se remarcă şi prin rolul său educaţional, permiţând schimbul de experienţă între cadrele medicale aflate în centre diferite. Implicit, va conduce la reducerea unor costuri pentru sistemul sanitar, întrucât vor fi diminuate costurile necesare transportării pacienţilor între diferite spitale. Echipamentul medical este dotat cu un monitor de funcţii vitale si un LCD, un calculator şi anexele acestuia şi camere de luat vederi.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements
Loading...

Related posts

Taxa pentru activarea cardului de sănătate a stârnit controale la medicii de familie

Redacția

Un medic din Pașcani în topul decontărilor pe cabinete de medici de familie

Redacția

Medici lipsiți de apărare în fața pacienților turbulenți

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site