RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Hidrofoarele au fost trecute în administrarea ApaVital! Liberalii au votat după ce au primit asigurări că RAGCL nu va plăti costuri suplimentare către operatorul ieșean!

Hidrofoarele amplasate în centralele termice cu scopul de a ridica presiunea la apă caldă și rece au fost predate spre administrare operatorului regional de apă canal. Decizia aleșilor locali vine după ce la mapa lor a ajuns o sesizare din parte unor locatari prin care se acuză că ApaVital a furnizat pentru câteva zile apă rece fără a asigura o presiune optimă.

 

  

 Operatorul regional a explicat în mai multe rânduri că nu poate asigura mentenanța hidrofoarelor, care necesită reparații de urgență, deoarece nu le are în administrare, ele fiind operate de RAGCL.

 Consilierii din opoziție, cei care s-au opus până acum în repetate rânduri să voteze un astfel de transfer, au decis să dea curs acestei solicitări, după ce operatorul le-a garantat în scris că nu va percepe costuri suplimentare regiei de termoficare pentru serviciul de ridicare a presiunii apei calde.

„Un proiect ce a mai fost discutat de vreo 3-4 ori în consiliul local. Noi am spus foarte simplu că suntem de acord cu darea în administrare a acestor hidrofoare către ApaVital, dar am pus o condiție: să nu-i încurcăm pe cei de la RAGCL Pașcani. Am insistat și data trecută și-n comisii să avem un document de la ApaVital din care să reiese că cei de la RAGCL nu vor fi încurcați cu nimic în funcționarea lor. Să aibă parte de presiune cum au și-acuma și că nu vor avea costuri suplimentare. În sfârșit am primit acest document, noi suntem mulțumiți și așteptăm ca aceste hidrofoare să fie pe lista bunurilor de retur. În sfârșit s-a rezolvat o problemă și vă spun, dacă cineva nu a înțeles bine, că nu a fost rea intenție ci o grijă suplimentară ca să nu pățim ceva pe viitor. Nu am crezut doar vorbele, am vrut și o hârtie oficială”, a explicat Marius Pintilie, președintele PNL Pașcani.  

Advertisements

 Și consilierul PMP, Sorin Olariu a ținut să explice că votează pentru darea în administrare a hidrofoarelor către ApaVital. A arătat că s-a interesat dacă această problemă cu presiunea apei este una reală și că i s-a confirmat acest lucru.

„Vreau să explic poziția mea din comisia de urbanism în care m-am abținut de la votul pe acest proiect. Nu am întrebat pe nimeni din blocurile care au avut probleme cu presiunea apei, iar ieri după ședință am făcut acest lucru. Am stat de vorbă cu un cetățean de la acele blocuri care mi-a confirmat că există o problemă cu presiunea apei reci. În ceea ce privește hidrofoarele, în relația cu ApaVital pierderea este din punctul meu de vedere mult mai mare, așa că dacă le cedăm sau nu hidrofoarele oricum pierderea rămâne. Este o pierdere infimă și am decis să las lupta asta politică și să votez pentru oamenii de la blocurile care chiar au probleme”, și-a explicat votul și Sorin Olariu.

 Menționăm că Apa Vital a beneficiat de serviciul ridicării presiunii apei de către RAGCL în mod gratuit încă din iulie 2014, refuzând sistematic să încheie un contract de prestări servicii. Reprezentanții operatorului au precizat însă, public, că au achitat energia electrică consumată de aceste hidrofoare. Proiectul a trecut cu unanimitate de voturi.

Related posts

Voluntariat pentru ecologizarea Pașcaniului

Redacția

Finanțarea pentru amenajarea Lacului Peștișorul are undă verde din partea PNL și ProRomânia!

Marius Parteni

Pașcani-11 iunie: Ședință extraordinară de Consiliu Local (Video)

Redacția
Încarcă...