RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Funcționarii din Primăria Pașcani se pregătesc de grevă

Se pare că nemulțumirile angajaților din Primăria Municipiului Pașcani, se acutizează. Oamenii se pregătesc de grevă.

Coform unor informații din interiorul sindicatului, funcționarii din cadrul Primăriei, au început demersurile de strângere a semnăturilor pentru greva de o zi.

  

Astfel că, aceștia ar plănui să intre în grevă generală de o zi, asta în cazul în care nu li se va răspunde pozitiv solicitărilor. Se pare că aceștia cer luarea de măsuri pentru creșterea salariilor și pentru acordarea tichetelor de masă pentru toți angajații din administrația publică.

În acest sens, Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA) a trimis o înștiințare către Guvern, prin care atrage atenția asupra gravelor discriminări pe care le comite în ceea ce priveşte salarizarea şi drepturile diferitelor categorii de bugetari.

Înștiințarea arată că: ”Guvernul României adoptă în continuare o atitudine sfidătoare faţă de problemele acestor salariaţi, manifestând nepăsare şi indiferenţă faţă de angajaţii din administraţia publică locală care sunt priviţi ca nişte slujitori fără drepturi şi cărora Statul Român nu are obligaţia de a le asigura un trai decent, nediscriminatoriu în comparaţie cu celelalte categorii de bugetari (învăţământ, sănătate, apărare, asistenţă socială precum şi aparatul administraţiei centrale – categorii care au beneficiat de creşteri salariale şi de derogări de la legislaţia care limitează drepturile salariale).În consecinţă, F.N.S.A. va hotărî, în cadrul unei şedinţe a Biroului federal din data de 23.04.2015, data declanşării grevei generale timp de o zi în administraţia publică locală din România, urmând ca după aceasta, participanţii să stabilească data declanşării grevei generale pe termen nelimitat.”

 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Vot împotriva iniţiativelor pro ApaVital şi ARSACIS ale primarului Dumitru Pantazi dat de comisiile Urbanism, Economic şi Juridic

Răzvan Grecu

Voluntariat pentru ecologizarea Pașcaniului

Redacția

PLAN: Parcuri industriale ar putea fi realizate în Paşcani, Hârlău şi Răducăneni

Redacția
Încarcă...