RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Firmă falimentară din Pașcani, în proces cu Protecția Consumatorilor

Firma a fost amendata anul trecut de comisarii din cadrul institutiei si a contestat procesul-verbal incheiat de catre acestia.

In conditiile in care societatea este in faliment, iar amenda a fost aplicata in baza unor legi clare privind protectia consumatorilor, firma ar putea pierde procesul. Declinul societatii Oted Grup a inceput in anul 2013. In urma cu doi ani, avea o cifra de afaceri de 42 milioane lei, recordul fiind consemnat în 2009, an încheiat cu vânzari de 54,46 milioane lei. Alte doua firme asociate sunt Avensi SRL si Verdict SRL, acestea având ca asociat “firma mama”.

Pe 14 aprilie 2015, toate cele 3 firme au intrat, la cererea proprie, direct în faliment prin procedura simplificata, situatie care elimina orice sansa de redresare. Astfel, a fost evitata procedura insolventei intrucat magistratii au tras concluzia ca societatea nu are sanse reale de redresare. Asta inseamna ca valoarea datoriilor este foarte mare, iar volumul estimat al incasarilor viitoare nu ofera nicio speranta de redresare.

  

De altfel, potrivit unor surse, firma a dat faliment din cauza ratelor restante la credite bancare. Directia Regionala de Finante a demarat recent procedurile de executare silita impotriva SC Oted Grup SA. Asta deoarece compania are o restanta in valoare de 869.135 la plata TVA, suma care creste in fiecare zi deoarece statul a inceput sa calculeze penalitati. In plus, Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Politie al judetului a primit o serie de sesizari privind emiterea unor cecuri fara acoperire de catre compania Oted Grup. Printre firmele pagubite se numara Compania Cotnari, cunoscutul producator de vinuri din Romania si firma Nestle Romania. Din aceste motive, ofiterii antifrauda au fost nevoiti sa deschida un dosar penal.

sursa www.bzi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Fermierii din mai multe sectoare agricole vor primi finanțare

Redacția

Mircești: Povestea unei afaceri ridicate de la zero! Un medic veterinar a devenit celebru după ce a găsit secretul unei rețete de bucate!

Redacția

Un consilier local şi un şef din Poliţie vor să dea în plată. Băncile nu vor

Redacția
Încarcă...