RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

FINANCIAL TIMES: Persistența inflației în Franța și Spania reduce șansele relaxării politicii monetare

Majorarea tarifelor la carburanți în Franța și Spania reflectă persistența inflației în zona euro, ceea ce reduce probabilitatea unei decizii rapide a Băncii Centrale Europene (BCE) de relaxare a politicii monetare, notează cotidianul Financial Times.

Rata inflației a încetinit în Franța sub așteptări, pe fondul majorării prețurilor la energie. Încetinirea creșterii economice în domeniul alimentar și în producție a generat o inflație anuală de 3,1% în februarie, în scădere de la 3,4% în ianuarie.

În Spania, inflația a fost de 2,9% în februarie, prima scădere sub 3,0% din ultimele șase luni. Cu toate acestea, prețurile la carburanți sunt în creștere.

Estimările privind inflația din Germania urmează să fie publicate joi, iar datele generale din zona euro, vineri.

  

După ce criza pandemiei și invazia militară rusă în Ucraina au generat cele mai mari creșteri de prețuri în Europa din ultimele două decenii, inflația din zona euro a scăzut treptat, iar Banca Centrală Europeană analizează opțiunile privind momentul scăderii dobânzii de referință.

Președintele BCE, Christine Lagarde, a notat, în Parlamentul European, că ”inflația va continua să scadă, în contextul în care impactul șocurilor se atenuează”, iar ”condițiile financiare stricte contribuie la scăderea inflației”.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Un curier român a lăsat mai mulți germani fără coletele comandate înainte Crăciun. A FURAT bunuri în valoare de 5.000 de euro, dar a fost prins rapid

Redacția

Coduri roșii și portocalii și pentru Bulgaria. Traversarea țării vecine se poate transforma în coșmar

Redacția

Acuzată că ”orchestrează” criza migranților, Moscova mută și se declară amenințată de SUA: ”Vor să înființeze un grup multinațional de forțe armate în imediata apropiere a graniței cu Rusia”

Redacția
Încarcă...