NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Femei bătute în comunele Heleșteni și Stolniceni Prăjescu

Disperare fără sfârșit pentru victimele violenței domestice de pe raza municipiului Pașcani, pentru care nu există un Centru Specializat de Adăpost. Din păcate, mentalitatea bărbaților români, vorbim aici de cei aflați preponderent în mediul rural, este una ce păstrează încă nuanțe rudimentare în relaționarea cu femeia, cu atât mai mult cu cât numai o parte infimă dintre cazurile de violență domestică ajung în presă, stârnind dezaprobul opiniei publice.

 

Un asemenea caz este și cel al Georgetei V., din localitatea Stolniceni Prăjescu, care în cursul zilei de ieri, la ora 8.45, a ajuns la spital, acuzând dureri în zona coloanei vertebrale.

  

În urma investigațiilor, personalul medical a constat faptul că femeia prezenta o contuzie de coloană lombară, care nu a necesitat însă internarea acesteia.

Tot în cursul zilei de ieri o femeie de 80 de ani, din localitatea Heleșteni, a fost maltratată de un membru mai îndepărtat al familiei care i-a pătruns cu forța în domiciliu. Băiatul femeii este cel care a depus plângerea la poliție, agresorului întocmindu-i-se dosar penal pentru violare de domiciliu, loviri și alte violențe.

Remarcăm faptul că, deși numărul cazurilor de femei maltratate este destul de mare, înregistrat cu precădere în mediul rural, de obicei pe fondul consumului de alcool al uneia sau tuturor părților implicate în eveniment, aceste cazuri nu mai ajung în atenția Poliției, deoarece victima evită să depună plângere. De cele mai multe ori, intervenția altor membri ai familiei face ca agresorul să fie pedepsit.  

 

Citește și {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Haos în stația CFR Pașcani: Scandaluri în lanț, călători panicați și dezinteres administrativ

Marius Parteni

Simulare ISU: Cum au reacţionat elevii din Paşcani la cutremur?!

Ema Roman

Tragedie la A.I.Cuza: Un copil s-a înecat în râul Siret, iar un altul a fost salvat în ultimul moment

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site