RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Este pompa de căldură soluția-minune pentru viitorul energiei? Ghid complet: costuri, plusuri, minusuri

Pompa de căldură a ajuns la tot mai mare căutare în România, cu vânzări și de trei ori mai mari anul acesta, potrivit unor specialiști din piață. E un trend care se observă de ceva vreme și în alte părți ale Europei. În contextul crizei energetice și a prețurilor tot mai mari la facturi, pompele de căldură se arată drept o alternativă importantă la centralele pe gaz sau la sistemul de termoficare centralizat.

Pompele geotermale extrag caldura pentru casa din solFoto: Shutterstock

După cum vom vedea, însă, pompa de căldură nu e o soluție decât pentru o parte foarte redusă dintre români. Sunt tot felul de constrângeri legate de locuința pe care vrem să o încălzim – sau să o răcim – mai eficient. Dacă e casă sau apartament, deja construit sau în construcție, ce suprafață are, ce finisaje, cum ne place să fie temperatura – toate acestea pot înclina balanța și chiar exclude varianta unei pompe de căldură.

  

Dar poate cel mai important factor e că investiția e una de la mare în sus. Cu alte cuvinte, până să ajungi să economisești serios la facturi, trebuie să poți să pui mulți bani la bătaie.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Puținii oligarhi care au condamnat războiul din Ucraina sunt plecați din țară și nu au nicio influență / Nimeni nu și-ar permite să îl critice pe Putin în Rusia – Euronews

Redacția

VIDEO Fostul premier Imran Khan s-a baricadat în locuinţă pentru a nu fi arestat

Redacția

Comisia Europeană denunţă legea poloneză privind mass-media

Redacția
Încarcă...