RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Energocom, compania de stat din Republica Moldova, anunță că va procura din nou energie electrică de la Hidroelectrica

Societatea pe acțiuni „Energocom” din Republica Moldova a anunțat, marți, că va procura din nou energie electrică de la compania românească Hidroelectrica – 100 de MWh bandă (24 de ore din 24), în perioada 1-11 decembrie, și 20 MWh bandă din 12 decembrie până pe 31 decembrie. Prețul de achiziție, conform acestui contract, este de 450 de roni/ MWh, conform furnizorului central de energie electrică din R. Moldova, transmite Ziarul de Gardă, citat de Rador.

Totodată, pentru miercuri, 30 noiembrie, pe lângă contractele bilaterale, SA Energocom a achiziționat energie electrică, peste 8800 de MWh, de pe bursa OPCOM. „Respectiv, nu există deficit”, susține compania.

„Astfel, din 1 decembrie, volumul de electricitate furnizat din România în baza contractelor bilaterale va crește la 5100 de MWh în zile de lucru și 5800 de MWh în week-end din necesarul zilnic de aproximativ 10 000 de MWh”, informează compania.

SA „Energocom” a anunțat vineri, 25 noiembrie, că a majorat volumele de energie electrică procurată direct de la producătorii din România. Astfel, din 25 noiembrie, Complexul Energetic Oltenia furnizează R. Moldova 20 MWh bandă (24 de ore din 24) la preț de 900 RON/MWh, iar de la 1 decembrie,

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Rusia controlează peste 90% din Lugansk (Ministerul britanic al Apărării)

Redacția

Nicuşor Dan anunţă că a preluat interimar conducerea ALPAB, nemulţumit de starea parcurilor din Capitală. Edilul promite curăţarea lor

Redacția

Portugalia a făcut spectacol cu Elveția și s-a calificat în sferturile Cupei Mondiale 2022

Redacția
Încarcă...