NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Duminică vom vedea cea mai mare Lună din an

În noaptea de 23/24 iunie va fi spectacol pe cer: vom vedea cea mai mare lună din an. Va fi perfect rotundă, foarte aproape de linia orizontului şi se va vedea cu 10% mai mare decât în mod obişnuit.

 

  
Fenomenul de SuperLună, care oferă satelitului natural al Terrei un aspect ieşit din comun, este adeseori asociat în credinţa populară cu prezenţa unor dezastre naturale, precum cutremure, tsunami, inundaţii, taifunuri şi cicloane.

În ciuda scenariilor apocaliptice, cercetătorii de la NASA au anunţat că nu au descoperit nici o legătură directă între dezastrele naturale de pe Terra şi apropierea Lunii.

Cu toate acestea, oamenii continuă să creadă că SuperLuna va aduce nenorociri, mai ales că, în ultimele zile, au tot fost furtuni puternice, a bătut grindina, iar Dunărea se află la cote de alarmă.

„Va fi vizibilă toată noaptea de duminică spre luni, de oriunde. Va părea mai mare, pentru că este aproape de Pământ şi pentru că se află lângă linia Orizontului”, ne-a explicat Adrian Şonka, cercetător la Observatorul Astronomic din Bucureşti. „O altă Lună plină la fel de apropiată de Terra va putea fi văzută abia în august 2014”. Din păcate, fiind duminică, Observatorul va fi închis.

sursa ziarul de iasi

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Ce înseamnă ”în apropierea locuinței”, potrivit ordonanței militare. La ce distanță de casă te poți deplasa

Redacția

Site-ul Poliției Române, spart de hackeri

Redacția

Noi reguli pentru românii care merg în vacanță în Grecia

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site