RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Duminică vom vedea cea mai mare Lună din an

În noaptea de 23/24 iunie va fi spectacol pe cer: vom vedea cea mai mare lună din an. Va fi perfect rotundă, foarte aproape de linia orizontului şi se va vedea cu 10% mai mare decât în mod obişnuit.

 

  
Fenomenul de SuperLună, care oferă satelitului natural al Terrei un aspect ieşit din comun, este adeseori asociat în credinţa populară cu prezenţa unor dezastre naturale, precum cutremure, tsunami, inundaţii, taifunuri şi cicloane.

În ciuda scenariilor apocaliptice, cercetătorii de la NASA au anunţat că nu au descoperit nici o legătură directă între dezastrele naturale de pe Terra şi apropierea Lunii.

Cu toate acestea, oamenii continuă să creadă că SuperLuna va aduce nenorociri, mai ales că, în ultimele zile, au tot fost furtuni puternice, a bătut grindina, iar Dunărea se află la cote de alarmă.

„Va fi vizibilă toată noaptea de duminică spre luni, de oriunde. Va părea mai mare, pentru că este aproape de Pământ şi pentru că se află lângă linia Orizontului”, ne-a explicat Adrian Şonka, cercetător la Observatorul Astronomic din Bucureşti. “O altă Lună plină la fel de apropiată de Terra va putea fi văzută abia în august 2014”. Din păcate, fiind duminică, Observatorul va fi închis.

sursa ziarul de iasi

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Instanța Supremă atacă la CCR legea prin care sunt majorate pedepsele pentru condamnații fugari

Redacția

Daea: Tot timpul fac balet cu mintea / Nu obosesc. Eu sunt ca panoul fotovoltaic. Mă încarc dacă e soare, iar noaptea am energie de peste zi

Redacția

Teroriștii ISIS amenință cu atacuri pe patru stadioane în Liga Campionilor și provoacă haos cu mesaje violente

Redacția
Încarcă...