RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Dosarul Roșia Montană, faza pe plângeri penale. Ce spune procurorul general despre sesizarea Parchetului

Opoziția se întrece în plângeri penale la adresa premierului Marcel Ciolacu, după ce România a câștigat procesul privind Roșia Montantă, în timp ce Puterea critică demersurile făcute de cei din USR sau de Dacian Cioloș.

Procurorul general, Alex Florența FOTO Inquam Photos

Procurorul general, Alex Florența FOTO Inquam Photos

Primul care a anunțat că va sesiza o instituție pe tema dosarului Roșia Montană a fost Cătălin Drulă, șeful USR. Însă fața i-a fost luată de Dacian Cioloș, fost premier, care a mers mai repede la Parchetul General. Cioloș a acuzat că este demonizat de „mașinăria de comunicare a PSD-ului”, de luni de zile, pentru că „a avut curajul să depună dosarul de înregistrare a Roșiei Montane în Patrimoniul mondial UNESCO”.

  

Ulterior, preşedintele USR Cătălin Drulă a depus, luni, plângere penală împotriva premierul PSD Marcel Ciolacu pentru manipularea pieţei, abuz în serviciu, deturnarea de fonduri şi înşelăciune în cazul Roşia Montană. Tot luni, Drulă a trimis sesizări şi la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) şi Agenţia Naţională de Integritate (ANI), prin care cere celor două instituţii să verifice, potrivit atribuţiilor ce le revin, dacă premierul Marcel Ciolacu a încălcat legile.

Marcel Ciolacu a venit cu o replică pentru Opoziție din momentul în care România a câștigat procesul,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

În spatele negocierilor Schengen: SUA au avut un rol decisiv / România și Bulgaria ar urma să primească solicitanții de azil sirieni și afgani, care se află în Austria

Redacția

Cum a ajuns să fie vânat de Moscova omul care i-a scris discursurile lui Vladimir Putin

Redacția

Cum au fost puși să aștepte 12 ore în Aeroportul din Cluj, după ce o aeronavă Ryanair s-ar fi defectat. Din pricina nervozității pasagerilor a fost solicitată intervenția Poliției Aeroportului

Redacția
Încarcă...