RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Doi candidați pentru postul de secretar al Primăriei municipiului Pașcani! Iată cine îi face concurență favoritei primarului Pantazi!

Luni, 22 iulie,  este programată proba scrisă a concursului de promovare pentru funcția de secretar al Unității Administrativ Teritoriale Pașcani. La acest concurs sunt înscriși până la această dată, din informațiile deținute de NewsPascani.com, doi candidați.

 

  

Este vorba despre Irina Jitaru, cea care ocupa prin dispoziție de primar funcția de secretar al UATM Pașcani, dar și un candidat din afara instituției. Este vorba despre Cristian Amariei, actualmente secretar al Primăriei Cristești. Acesta a candidat în anul 2008 la funcția de primar al municipiului, având o campanie electorală ce l-a făcut celebru la nivel național. El a apărut într-un afiș electoral, întruchipându-l pe Conan barbarul, sub sloganul: Curățenie generală, Cristian Amariei, eroul tău. Tot în afiș apărea și următoarea formulare: „Toți pășcănenii îl adoră! Toate pășcănencele îl vor!”

Cristian Amariei a fost o vreme, în perioda 2005-2006, angajat ca jurist în cadrul aparatului de lucru al Consiliului Local al municipiului Pașcani.   

Postul de secretar al UATM Pașcani a rămas vacant după ce Mircea Zuzan a fost destituit în urma condamnării penale din dosarul AgroComplex Lunca Pașcani SA. Funcția este scoasă la concurs de către Agenția Națională a Funcționarilor Publici, la solicitarea municipalității, însă primarul a dori ca această poziție să fie ocupată prin promovare.

Prin această procedură postul de secretar poate fi ocupat doar din rândul celor ce fac parte din corpul funcționarilor publici ai României. Dacă procedura era cea clasică, la concurs se putea înscrie orice persoană care îndeplinea condițiile de eligibilitate.

Prin urmare, cei interesați trebuiau să îndeplinească  cumulativ următoarele condiții:

– studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă în ştiinţe juridice sau administrative;
– studii de masterat sau postuniversitare absolvite în domeniul administraţiei publice, management ori în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice, în condiţiile legii;
– vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice: minimum 7 ani;
– să fie numiţi într-o funcţie publică din clasa I;
– să nu aibă în cazierul administrativ o sancţiune disciplinară neradiată, în condiţiile legii.

Candidații interesați trebuiau să își depună dosarele în perioada 21 iunie –  10 iulie 2019. Ei trebuie să îndeplinească condiţiile prevăzute de art. 66 din Legea nr.188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici (r2), cu modificările şi completările ulterioare.

Funcţionarii publici de conducere pot promova într-o funcţie publică de conducere vacantă de nivel superior, conform prevederilor art. 140 din HG nr. 611/2008, cu modificările şi completările ulterioare.

Related posts

ANUNŢ de la GUVERN: Românii care fac asta VOR FI SCUTIŢI DE IMPOZIT pentru TOTDEAUNA!

Redacția

Programul ”Casa Verde” 2019: Finanțare de la stat cu 20.000 de lei pentru instalarea de panouri fotovoltaice

Redacția

Comuna Tătăruși, 17 milioane lei de la Guvern, Strunga 8,7 milioane lei! Banii merg pe investiții în infrastructură

Marius Parteni
Încarcă...